RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Depresjon blant tyske industriledere

Sist oppdatert:
Tyskland sliter med høy valutakurs og økende arbeidsledighet. Nå er tyske industriledere bekymret
I dag kom det tyske instituttet IFO med sentimentmålinger blant tyske industriledere, den såkalte IFO-indeksen.

I dag kom indeksen inn på 94,1, som er laveste nivå siden september i fjor, og ned fra 95,3 i oktober. Det var ventet 94,8 blant økonomer skriver Bloomberg.

Veksten i Tyskland holdes tilbake av euroens kraftige styrkelse mot dollaren, noe som forverrer situasjonen for eksportbedriftene, som utgjør brorparten av den tyske økonomien.

Det internasjonale pengefondet (IMF) sa andre november at den tyske økonomien kommer til å gjøre det dårligst blant G-7 landene til neste år.

Veksten i brutto-nasjonalprodukt steg nesten ikke i tredjekvartal.

Dollaren faller videre i dag, og nådde nye toppnivåer mot euroen. For øyeblikket handles euroen til 1,3224 mot dollaren. Merrill Lynch, investeringsbanken, mener at euroen kan stige til 1,39 mot dollar i løpet av utgangen av mars.

Men det er ikke bare en høy euro som skaper depressive tilstander i den tyske industrien. Også kostnadene på energi har steget.

- I tillegg til tysklands strukturelle problemer, som har frakoblet den innenlandske økonomien fra veksten i verdensøkonomien, har den svake dollaren og øye energipriser hatt innvirkning, sier IFOs president Hans-Werner Sinn i en kommentar til tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere