RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deprimerte barn blir røykere

Deprimerte barn begynner oftere å røyke som voksne, viser en finsk undersøkelse.

(SIDE2): Finske forskere studerte over 2.300 barn født i 1981. Guttene, deres lærere og foreldrene gjennomførte en spørreundersøkelse i 1989 om deres atferd. Guttene ble igjen fulgt opp ved 18-årsalderen.

For barna som hadde symptomer på depresjon ved 8-årsalderen var sannsynligheten for at de begynte å røyke som 18-åringer 20 prosent større. Det var også 40 prosent større sjanse for at de som var deprimerte ble storrøykere.

Forsker og doktor Solja Niemela mener at barn som er sjenerte og tilbakeholdne oftere eksperimenterer med sigaretter, skriver healthday.com.

Det samme gjaldt barn som var hyperaktive, for dem var det 20 til 30 prosent mer sannsynlighet for at de ble regelmessige røykere.

Doktor David W. Goodman, ved Johns Hopkins University School of Medicine, mener grunnen til at deprimerte barn tyr til røyk, er fordi nikotinen kan redusere engstelsen.

Les mer om helse, trening og velvære her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere