RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Lena S. Heckendorn/Handelsbladet FK)

Der mannfolka kjøper flest

Sist oppdatert:
Sju av ti blader som selges er «mannfolkblad».

I Narvesen-kiosken i Bodø er det mannfolkbladene som er mest populære. En oversikt over de ti mest solgte bladene viser at interessen for lettkledte damer på coveret er stor, skriver Handelsbladet FK.

Sju av de ti på topp er mannfolkblader.

- Det er litt interessant det der, for jo lenger nord du kommer, jo større andel av salget har disse bladene. I Oslo ser neppe topp 10-lista ut sånn, sier Anita Selsbakk, som har jobbet med kioskbladene i 16 år.

De såkalte mannfolkbladene omsetter for mer enn dobbelt så mye som typiske dameblader i kiosken. Tilsammen er det to millioner i bladomsetning.

Satser på blader
For blader er det nok av i kiosken som ligger i SAS-hotellet.

Over 30 prosent av omsetningen i kiosken er lesestoff. Den har rundt 2.000 titler, og er med det blant Norges største på utvalg, skriver Handelsbladet. FK.

- Dette har vi jobbet med i alle år. Vi har bygget stein for stein, og målet vårt er ganske enkelt å være den beste i landet på blader, sier kjøpmann Geir Jacobsen.

Kiosken selger så mye blader at den har måttet bygge ut flere ganger for å få plass til alt.

Topp ti
Bortsett fra ukebladene, som kommer ut oftere, er det bladet Cupido som topper listen over magasinene.

* Cupido
* Pc World
* Lek
* Kapital
* Cocktail
* Uncut
* Sextase
* Score Special
* Mojo
* Cats

Etter mannfolkblader kommer bil, data, interiør & hus, musikk og dame.

Vil ha Ikea-katalogen
Kiosken har flere ganger vunnet Interpress’ interne kåring på beste lesestoffutsalg. Og folk spør de ansatte ofte om når neste blad kommer,

– Det kan være alt fra neste utgivelse, til spesialutgivelser og om et blad som har gått ut. Et spørsmål som går igjen er om vi har Ikea-katalogen. Vi har jo ikke Ikea i Bodø, en gang, den nærmeste er i Trondheim, men katalogen vil folk ha. Vi hadde den inne for kanskje 13 år siden, og det er sikkert det største enkeltproduktet vi noen gang har hatt, sier Selsbakk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere