RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor ble de tatt

Sist oppdatert:
Trine Frantzen la igjen nok spor til at etterforskerne kunne pågripe to menn nesten tre år senere.

Les også:- Han er farlig // To tatt for Trine-drapet

(iBergen.no) Gåten om hva som skjedde i Trine Frantzens siste levedøgn har plaget politiet i snart tre år. Puslespillet viste seg å være av det avanserte slaget, men etterhvert som bitene har dukket opp, har etterforskningen ført fram til tirsdagens pågripelser.

Fikk kritikk
Det begynte med at Trine Frantzen ble observert på bussholdeplassen i Os sentrum i mai 2004. Senere ble hun sett i Wergelandsveien. Men der ble drapsetterforskerne stående fast.

Politiet fikk krass kritikk fra Frantzens familie, som mente de jobbet for tregt og ikke tok forsvinningen alvorlig, ettersom Frantzen på det tidspunktet var rusmisbruker. Først fire uker etter at hun ble meldt savnet til politiet, ble det gitt ut en etterlysning der politiet ba publikum komme med opplysninger. To måneder senere ble full drapsetterforskning innledet, etter at flere søk med både letemannskaper og hunder var resultatløse.

Løsnet
I oktober sto etterforskningen brakk, da TV Norge-programmet «Savnet» tok opp den gamle forsvinningssaken. Privatetterforsker Ola Thune brakte, for publikum, nye opplysninger inn i saken om 32-åringens siste bevegelser.

Som en direkte konsekvens av TV-programmet, bestemte politiet seg for å etablere et nytt etterforskningsteam som skulle se på saken med nye øyne.

Så klarte politiets nye etterforskning å spore Trine Frantzen til Øvsttun. «Savnet»-programmet sørget også for at nye vitner meldte seg.

Forklarte ulikt
Etter at etterforskerne klarte å plassere henne i Øvsttun-området begynte Trines samboer og hans kamerat å forklare seg ulikt. Det skal etter det iBergen.no erfarer ha ført til pågripelse og siktelse.

Det er i området rundt Øvsttun og Nesttun-elven at politiet de siste ukene har lett etter henne. Nylig ble det gjennomført nye søk i Nesttun-elven, uten at det ble gjort noen funn.

Stor dusør
For kort tid siden gikk også Frantzen-familien ut og utlovet en dusør på 250.000 kroner til den som kunne påvise hvor Trines levninger befinner seg.

Etterforskerne har ennå ikke funnet henne, men mener likevel at de nå sitter på nok opplysninger til å sikte de to mennene. Etter det iBergen.no får opplyst fra informert hold, skal kameraten (46) være siktet for å ha hjulpet samboeren med å gjennomføre forbrytelsen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere