Derfor ble Gørbitz ekskludert

Siv Gørbitz Torkil Åmland

Siv Gørbitz Torkil Åmland Foto: Magne Turøy/Stortinget (Bergensavisen/Stortinget)

Bergen Frp snakker for første gang ut om hvorfor Siv Gørbitz er ekskludert etter påstander om trusler og mobbbing.

13.12.10 23:01

- Jeg har skadet Frp ved å fortelle om skremmende trusler og stygg mobbing. Dette skulle holdes innad i partiet, skrev Siv Gørbitz på Facebook etter at Hordaland Frp denne helgen vedtok at Gørbitz selv har aktivt meldt seg ut av partiet.

Les: Siv Gørbitz ekskludert fra Frp etter nakenstunt

Nå letter leder Torkil Åmland på sløret og forklarer hvorfor Gørbitz forsvinner fra Frps medlemslister etter at hun fortalte om mobbing i partiet. Åmland mener at det ikke er tilfeldig at de 10 øverste nominerte på fylkeslista til Hordaland Frp også er anklaget for mobbing av Gørbitz.

- Hun kjører på med at alle mobber, trakkaserer og lyver, men at hun selv er et offer. Hun fremstiller seg selv som en varsler, men varslere tar opp problemene internt først. Gørbitz har konsekvent gått til media og ikke til partiet. Dette har ingenting med varsling og gjøre. Dette er ukultur, sier Åmland til Nettavisen mandag kveld.

Maktspill
Han mener at enhver organisasjon eller privat bedrift ville reagert på samme måte overfor en arbeidtaker som først går ut offentlig med det hun opplever er interne problemer.

- Dette skjer midt i en nominasjonsprosess. Dette er ikke annet enn et skittent maktspill. Gørbitz sier jo selv at hun trekker det fram for at folk skal forstå hvem de stemmer på, sier Åmland.

- Fremgangsmåten hun har brukt har været veldig respektløs. Hun har bidratt til å sverte andres rykte på en skitten måte, sier han.

Åmland poengterer at det var et enstemmig Bergen Frp som ba fylkesstyret vurdere aktiv utmelding for Siv Gørbitz, og at det var et enstemmig Hordaland Frp som vedtok dette. I behandlingen av saken ble alle de som Gørbitz anklager for å være mobbere erklært innhabile.

- Hun sa ingenting
- Dette er ikke en sak som har splittet partiet, sier Åmland.

Åmland forteller at han første gang ble kjent med saken da Gørbitz gikk ut i Bergens Tidende i november og fortalte om angivelige trusler fra dagens gruppeleder i bystyret Tor Woldseth i forbindelse med nominasjonsprosessen i Bergen Frp.

- I tre dager forsøkte jeg å få tak i henne. Hun svarte verken på telefon eller sms, sier Åmland.

Dagen før nominasjonsmøtet i Bergen Frp 24. november, snakket han med Gørbitz.

- Jeg sa til henne at hun måtte komme til partiet med dette, og at hvis det var snakk om trusler så burde hun anmelde det til politiet. Jeg spurte henne om det er noe mer hun vil snakke om. «Er det mer som har skjedd?». Da sa hun «nei, det er ikke mer og det kommer ikke til å bli mer i fremtiden heller». Dagen etter lå altså saken om den nakne mannen på nettet, sier Åmland.

- Jeg spurte om jeg har mobbet henne
- Gørbitz har jo sagt at det ikke har vært et klima i Bergen Frp for å ta opp mobbing fordi alle lederne er mobberne. Er du en av mobberne?

- Nei. Hun har sagt at alle er mobbere og løgnere, og jeg spurte henne om jeg også var en av dem. Det svarte hun nei på, og jeg står heller ikke på nominasjonslista til Bergen Frp. Vi ble enige om at det var en åpen linje til meg hvis det var noe i partiet, og at hvis det var noe så skulle hun ta det opp i partiet, sier Åmland.

Likevel gikk altså Gørbitz ut mot Janne Halvorsen og påsto at hun hadde mobbet henne ved å legge en naken full mann i sengen hennes.

Les: La naken mann i sengen til politiker

- Det var ikke en spøk
- Den historien regnet vi som opp og avgjort. Janne Halvorsen har tidligere fortalt at hun har snakket med Gørbitz om dette. Jeg kan bare gjengi det Halvorsen har fortalt. Det var ikke snakk om en spøk fra hennes side. Hun forsøkte å hjelpe en full mann som hadde tingene sine på Gørbitz sitt rom, og hadde fått nøkkel av Gørbitz. Hun slapp ham ikke inn, men forlot ham ved døra, sier Åmland.

Mannen skulle egentlig ha reist hjem på kvelden, men hadde alle tingene sine på rommet til Gørbitz. Istedenfor å hente tingene og forlate rommet, la han seg altså til å sove i sengen.

- Halvorsen har sagt at hun og Gørbitz snakket sammen dagen etterpå. Da sa Halvorsen at hvis hun hadde gjort noe feil så beklaget hun det. Hun regnet saken da som avsluttet, og opplevde at de hadde hatt et godt forhold etterpå, sier Åmland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag