Derfor blir du slankere av sex

En intensiv natt med sex føles kanskje som et par treningsrunder. Men hvor mange kalorier forbrenner du egentlig? Her er seks kaloriforbrennende sex-fordeler!

Kaloriforbrennende fakta:
Vi vet at sex er bra for helsen; det holder deg ung, gir deg bedre selvtillit, forhindrer rynker, reduserer stress, og mye mer. Og vi har jo også fått med oss at det forbrenner kalorier. Men hvor mange egentlig? Her er de kaloriforbrennende fakta:

Kvinner forbrenner ca. 1 kalori pr minutt i forspillet; menn ca. 1,3.

Intensiv sex forbrenner ca. 90 kcal/t for kvinner; 123 for menn.

Det er ingen overraskelse for ekspertene at sex ikke er en stor kalori-forbrenner. "Det er en kort spurt i stedet for en langt løp" , forklarer Howard Glazer, Ph.D., en New York City sex terapeut. Men selv om de kalori-forbrennende effektene ikke erstatter en aerobic klasse, har sex en hel del andre positive helseeffekter:

Sex-fordeler:

1. Sex holder kroppen din i balanse
Opphisselse og orgasme øker blodtilførselen til kjønnsorganene og holder det seksuelle systemet i gang: Regelmessig sex regulerer menstruasjonssyklusen, stimulerer fruktbarheten, og kan utsette overgangsalderen.

2. Sex hjelper på humøret
Seksuell aktivitet fører til at kroppen din frigjør "bli-glad" kjemikalier - endorfiner og andre nevropeptider - som virker oppmuntrende og løfter humøret ditt. Faktisk så er berøring nok til å øke serotonin nivået i hjernen, hovedfunksjonen for antidepressiva som f.eks. Prozac.

3. Sex lindrer smerte
Frigjøringen av bli-glad kjemikalier har en anne fordel: Det er en naturlig måte å forhindre alt fra hodepine og menstruasjonskramper til artritt. "Smerteterskelen for kvinner forhøyes fra 60 til 80 prosent ved behagelig og lystbetont stimulering," sier Beverly Whipple, Ph.D., R.N., professor i sykepleie og nevrovitenskap på Rutgers Universitet i New Jersey.

4. Sex strammer deg opp
Orgasme styrker PC musklene, som holder bekkenmuskulatutren på plass og hindrer dem i å slakne. Og enda bedre, sterke PC muskler fører også til sterkere orgasmer.

5. Sex bygger sterke bein
Desto mer sex du har, desto mer testosteron produserer du. Dette hormonet er viktig for beinbyggingen.

6. Sex hjelper deg til å leve lenger
En Britisk studie viser at menn som har to eller flere orgasmer i uken mer enn halverte riskoen for å dø i forhold til de som bare hadde det en gang i måneden. Studier har ikke vist om de samme fordelene gjelder for kvinner, men uansett kan det jo ikke skade å prøve flere orgasmer!

Kilde: Marie Claire Sexual Helath

Relaterte saker Klikk.no:
Sex på fem minutter
Sex holder deg ung og slank
Test din seksuelle potens
Sex for egen hånd
Slik tenner du partneren din!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag