RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor bør du tilgi

(Thinkstock)
Sist oppdatert:
Det er bra for hjertet ditt å både glemme og tilgi.

(SIDE2): Klarer du å la sinnet ditt forsvinne er det det aller beste for blodtrykket, ifølge ny forskning.

Forskere fra University of California i San Diego, USA har nemlig funnet ut at tilgivende tanker gjør godt for helsa. De fikk 200 frivillige til å tenke på en episode der en venn hadde fornærmet dem. Halve gruppen skulle så tenke på vennen på en tilgivende måte, mens andre halvparten skulle tenke på hvor sinte de var blitt av vennens fornærmelser, skriver Daily Mail, mandag.

Så fikk de fem minutter til å tenke på noe annet før de skulle tenke på episoden på den måten de selv ville. Under eksperimentet ble det tatt både blodtrykk og hjertefrekvensen ble målt.

Legeteamet, ledet av Britta Larsen, fant ut at den «sinte gruppen» også hadde høyest blodtrykk, da de fikk beskjed om å tenke på episoden. Effekten var også gjeldende etter pausen på fem minutter der de skulle slappe av. Hjertefrekvensen var dog den samme.

Kan unngå stress
Forfatterne av studien mener at selv om studien ble gjennomført i liten skala, så forteller forskningen oss at tilgivelse kan redusere reaksjoner som gir stressende situasjoner og også beskytte mot fysisk innflytelse.

At blodtrykket er høyt over en kort periode er ikke bevist å være skadelig, men over en lengre periode kan dette gi en forhøyet risiko for slag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere