*Nettavisen* Nyheter.

Derfor burde du ha sex

Foto: (Shutterstock)

Fem gode grunner til å ha sex.

19.04.09 20:25

(SIDE2): Når der føles godt - er det godt for deg, eller?

Et tilfredsstillende sexliv er viktig for parforholdet - en føler en nærhet sammen med sin partner som er veldig viktig og ikke minst er det godt for helsen din og sinnet ditt. Vi har alle hørt de vanlige om at sex brenner kalorier, er godt for stress og man sovner raskere, men det er bare noen av fordelene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

1. Holder deg frisk
Sex som praktiseres på en trygg måte og i passelige mengder kan gjøre at du holder deg frisk. Immunforsvaret styrkes ved nytelsen sex gir deg. Et forskningsstudie gjort blant studenter ved Wilkes University i USA viste at de som hadde sex en til to ganger i uken hadde et svært høyt nivå av antistoffer som immunglobuliner (IgA) - som er kroppens motstandsdyktighet mot for eksempel forkjølelse. Studiet viste at de som hadde sex hadde et langt bedre immunforsvar enn de som ikke hadde sex i det hele tatt eller de som hadde sex mer enn tre ganger i uken.

2. Smertelindrende
Vaginal stimulering har en svært god smertelindrende effekt skal vi tro studier gjort på området. Effekten kan komme av frigjøringen av endorfiner i hjernen som gjør deg glad. Professor Beverly Whipple som har forsket på kvinners orgasme sier ifølge nettstedet ivillage.com at stimulering av kvinnens G-punkt kan øke smerteterskelen med hundre prosent ved orgasme. Man tåler altså mer i lengden jo flere endorfiner som blir frigitt. Det betyr med andre ord at sex og orgasme kan lindre smertene ved hodepine, menssmerter og ulike typer kronisk smerte i en periode.

3. Et lengre, lykkeligere liv
Et aktivt sexliv gjør både kroppen din og forholdet ditt godt i årenes løp. Seksuell nytelse er nært knyttet til livskvalitet og gjør at man får et økt trivselsnivå for både menn og kvinner i alle aldre - og kan igjen føre til et lenger liv. En studie utført blant menn i alderen 45 til 59 i Storbritannia viser at det er en tydelig sammenheng mellom dødelighet og antall orgasmer - de som hadde to eller flere orgasmer i uka viste seg å ha femti prosent lavere dødelighetsrisiko enn menn som hadde én orgasme i måneden.

Finn drømmekjæresten i kveld på Side2 Match!

4. Behold orgasmen hele livet
Særlig for kvinner som er over overgangsalderen kan sex tre ganger eller flere ganger i måneden lønne seg. Tørrhet og vaginalt atrofi unngås, og den naturlige østrogensirkulasjonen vedlikeholdes i kroppen. For menn kan hyppig sex og orgasmer redusere sjansen for å få prostatakreft.

5. Regelmessig er bra!
Kvinner som har samleie minst en gang i uken kan ha en mer regelmessig menstruasjon, er mer fruktbare og har et langt høyere østrogennivå.

- Kvinner som har sex regelmessig og ukentlig viste seg å være mer fruktbare og de eldes saktere, sier biolog Winnifred Cutler. Når kvinner med et regelmessig sexliv kom i overgangsalderen viste det seg at de hadde færre hetetokter, var mindre utsatt for benskjørhet og hadde sterkere hjerte.

Kilde: ivillage.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag