RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor er Barcelona bedre enn Real Madrid

Grumsete historie avgjør.

Arild Rønsen setter de to klubbene opp mot hverandre i bloggen Enga Inside:

"Men det blir noen omveier, som vanlig. For torsdag starta det hele med en diskusjon om Real Madrid. Når Daniel, som holder med Barca, spør hvorfor jeg er så genuint opptatt av å være mot Real Madrid, svarer jeg som sant er - at Real Madrid er et gammelt fascistlag, der spillerne og supporterne var kjent for å heie på Franco; diktatoren og Hitler-vennen som ved hjelp av våpenmakt knuste den lovlig valgte regjeringa i Spania seint på 30-tallet.

- Men det er jo hundre år sia!, mener Daniel. - Det er jo ingen som går rundt og husker på det i dag?!

Jeg innrømmer han delvis rett, men står på mitt, idet jeg mener dette handler om en klubbs tradisjon:

- For meg taler det i Barcas favør at de i dag faktisk sponser UNICEF; klubben betaler 25 millioner i året for å få lov til å ha UNICEF-logoen på drakta. Kult gjort. Og hva med klubben du har spilt for de siste fire-fem åra: Er det irrelevant for Vålerengas supportere at klubben er kjent som "østkantens" og "arbeiderklassens" lag? Helt uavhengig av at dere som spiller i dag tjener alt for mye, og at klubben i ett og alt drives som et hvilket som helst aksjeselskap?"

Les mer i bloggen Enga Inside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere