Gå til sidens hovedinnhold

- Derfor er dette det mest alarmerende Trump-møtet noensinne

- Dette er politikk på sitt verste og farligste.

NEW YORK (Nettavisen) Under et folkemøte i Iowa i helgen hamret Donald Trump på nytt løs mot president Joe Biden og demokratene. Samtidig kom den tidligere presidenten på nytt med grunnløse påstander om at han egentlig vant presidentvalget, og at seieren ble stjålet fra ham.

Les også: Kommer med advarsel om Donald Trumps «sjokk-tropper»

- Vi skal ta Amerika tilbake

Trump hintet også til at han han ville stille til presidentvalget i 2024, og viste blant annet til en fersk meningsmåling fra Iowa, som viser at Trump aldri har vært mer populær i staten enn det han er nå.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

- Dette er ny rekord, vi har aldri vært høyere. Vi har støtte fra 53 prosent, sa Trump i talen.

- Vi skal ta Amerika tilbake. Vi må sende det radikale venstre en beskjed de aldri vil glemme, sa Trump, med klar adresse til Biden, som bare fikk 45 prosents støtte på den ferske meningsmålingen i Iowa, mot Trumps 53.

- Det mest «alarmerende folkemøte til Trump noensinne»

Men mest den tidligere presidenten er kjempefornøyd, er det andre som er skremt.

En av dem er Dean Obeidallah, tidligere advokat og radiovert for «The Dean Obeidallah Show» på SiriusXM.

Les også: Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre

I en kronikk i CNN skriver Obeidallah at det man ble vitne til på lørdag er det mest «alarmerende folkemøtet til Trump noensinne».

Bakteppet er at det på folkemøtet også var flere fremtredende republikanere til stede, som den republikanske Iowa-senatoren Chuck Grassley, Iowa-guvernøren Kim Reynolds og de to republikanske representantene Mariannette Miller-Meeks og Ashley Hinson.

Les også

«Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

- Noen av de samme personene, som bare for ni måneder siden hamret løs mot Trump på grunn av hans rolle i forbindelse med opptøyene mot Kongressen, var nå bare glade for å bli sett bare for å bli sett på folkemøtet for å vise til støtte til ham, skriver Obeidallah.

- Dette er politikk på sitt verste

- Dette er politikk på sitt verste - og på det mest farlige med tanke på vårt demokrati, skriver Obeidalla, som i tillegg til CNN også skriver for The Daily Beast.

Les også

- Dette er mareritt-scenariet om Trump skulle bli president igjen i 2025

Han trekker frem den republikanske senatoren Chuck Grassley som «den mest hyklerske» av dem alle. Årsaken er at senatoren måtte eskorteres ut av sikkerhetspersonell da mobben stormet kongressen 6. januar i år.

Grassley stemte også for å godkjenne presidentvalget og kritiserte alle dem som trakk valgseieren i tvil.

Les også: Nå har pipen fra den tidligere FN-ambassadøren fått en helt annen lyd: - Derfor trenger vi Donald Trump

Trump fortsatte å bestride at valget hadde blitt stjålet til tross for at domstolen ikke støttet hans påstander, skrev Grassley senere i en uttalelse i februar 2020.

Les også

Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

- Det finnes ikke tvil hos meg om at president Trumps uttalelser var ekstremt, aggressive og uansvarlige, skrev Grassley, som videre påpekte at Trump og alle andre «måtte ta ansvar for deres destruktive handtering den dagen».

Les også: Donald Trumps niese med stikk til familien: - Definitivt den dummeste av dem alle

Nå, derimot, poengterer Obeidallah, har den republikanske senatoren gjort helomvending. Og det vet Trump. På lørdag sa nemlig Donald Trump at han ville gi sin fulle og hele støtte til Grassley, som stiller til gjenvalg i staten i 2022.

Les også

Kommer med advarsel om Donald Trumps «sjokk-tropper»

- Hvis jeg ikke tok imot denne støtten fra en person som har støtte fra 91 prosent av all de republikanske velgerne i Iowa, så ville jeg ikke ha vært særlig smart, sier senatoren selv.

Se Grassley og Trump i Iowa her:

Trump: - Biden ble ikke valgt

Obeidallah trekker i sin kronikk også fram at Trump kom med flere løgner under folkemøtet, blant annet løgnen om at Trump vant valget både i Wisconsin og Arizona, og at «Biden ikke ble valgt »til president, noe som førte til at tusenvis av de fremmøtte ropte: «Trump vant! Trump vant».

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

- Man trenger ikke være historiker for å innse farene ved at et politisk parti viser blind lojalitet til bare én person. For bare noen måneder siden kom disse folkevalgte personene fra Det republikanske partiet med berettighet kritikk av Trump og hans rolle i å spre de falske påstandene om valget som førte til angrepet 6. januar. Med sin tilstedeværelse på dette folkemøtet i helgen, virker det som om pipen deres har fått en annen lyd, skriver Obeidallah.

Les også

Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

- Det er ikke sikkert de er enige i Trumps løgner. Da er det mer sannsynlig at de har snudd kappen etter vinden fordi ferske målinger viser at 91 prosent av republikanerne i Iowa har et positivt syn på Trump. Det, og det faktum at de ikke ønsker å blitt møtt med sinnet til Trump, slik guvernør Kemp i Georgia, Liz Cheney og andre republikaneren som har turt å si sannheten om valget, skriver kommentatoren.

- Vi trenger Trump

I forrige uke viste den tidligere FN-ambassadøren og republikaneren Nikki Haley også sin støtte til Trump, til tross for at hun kom med kraftig kritikk av Trump etter angrepet på Kongressen.

Les også: Avslører: - Derfor havnet Donald Trump på sykehus

– Han kommer ikke til å stille til valg på føderale embeter igjen. Han sviktet oss, sa Haley i et intervju med Politico i februar i år, der hun også kritiserte Trump for hans rolle under stormingen av Kongressen 6. januar.

Les også

Donald Trumps niese med stikk til familien: - Definitivt den dummeste av dem alle

Men også Nikki Haley har nå snudd.

- Vi trenger ham i det republikanske partiet. Jeg ønsker ikke at vi går tilbake til dagene før Trump, sier hun til Wall Street Journal.

Les også

Nå har pipen fra den tidligere FN-ambassadøren fått en helt annen lyd: - Derfor trenger vi Donald Trump

- Det er slutten på demokratiet

Både i USA og rundt om i verden har flere gitt uttrykk for frykt i forbindelse med et mulig comeback fra president Trump i 2024.

- Vi er forskere og andre som er veldig bekymret for 2024-valget. Vi frykter totalt kaos uten en akseptert vinner, har USA-eksperten Hilmar Mjelde tidligere uttalt til Nettavisen.

Les også: - Dette er mareritt-scenariet om Trump skulle bli president igjen i 2025

- Hvis Trump lykkes med å komme tilbake til president jobben i 2024, så er det slutten på demokratiet. Fordi det vil være basert på en løgn. En fiksjon, uttalte Fiona Hill, en tidligere ansatt i nasjonal sikkerhetsmyndighet i Det hvite hus under Trump til Politico i forrige uke.

Les også

Avslører: - Derfor havnet Donald Trump på sykehus

Trump fyrte derimot tilbake mot Hill, som er født nordøst i England, på følgende måte.

- Hun er et lik fra Den dype stat med en flott aksent, sier Trump.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt