RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock (Crestock)

Derfor er du trøtt

Sist oppdatert:
Dette kan være årsakene til at du føler deg utmattet.

(SIDE2:) Den mest opplagte grunnen til at du er trøtt, er fordi du får for lite søvn. Det kan føre til at du får konsentrasjonsvansker, og mangel på søvn er også negativt for helsen din. Voksne bør få syv til åtte timers søvn hver natt, skriver WebMD .

Helsenettstedet ramser opp andre årsaker til at du kan føle deg trøtt og sliten:

Spiser du for lite eller har et dårlig kosthold, kan det føre til tretthet. Har du et balansert og regelmessig kosthold holder du blodsukkeret stabilt. Da slipper du følelsen av å miste alle krefter når blodsukkeret synker.

Gode råd er å spise frokost, og prøve å inkludere proteiner og karbohydrater i hvert måltid. Spis flere måltider gjennom hele dagen, også mellommåltider, for å holde energien oppe.

Depresjon kan også føre til at man føler seg trøtt. Mange forbinder depresjon med noe følelsesmessig, men det kan også gå ut over den fysiske formen. Trøtthet, hodepine og mangel på appetitt er vanlige symptomer.

Drikker du kaffe kan det gi deg økt konsentrasjon og du kan føle deg kvikk. Men for mye koffein i kroppen kan øke pulsen, blodtrykket og for noen kan det faktisk føre til trøtthet.

Dehydrering kan også være en grunn til at du blir slapp. Kroppen trenger væske for å fungere godt. Drikk vann gjennom hele dagen, og sjekk at du har fått i deg nok vann ved å se på urinen. Den skal være lys. Drikk mye hvis du trener.

Føler du deg trøtt, selv om du passer på å legge deg slik at du får mer enn syv timer søvn? Da kan det hende du sliter med søvnapnè. Det innebærer at man har kortere eller lengre opphold i åndedrettet mens man sover. Noen snorker også kraftig. Symptomer er blant annet trøtthet, hodepine, nedstemthet og konsentrasjonsvansker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere