RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor er Harry Potter bra for deg

Sist oppdatert:
Historiene om den unge magikeren Harry Potter er ikke bare god underholdning, de hjelper deg også psykisk. Les hvorfor her.

Ifølge oppveksteksperten Ivillages Nancy Campbell er det flere svært gode grunner til at både barn og voksne bør lese bøkene om Harry Potter. De 225.000 ordene og 38 kapitlene i den siste delen av magikerens eventyr påvirker oss som mennesker.

Campbell mener at i TV-alderen, hvor man som oftest får mental tilfredsstillelse ved hjelp av bevegelige bilder på en skjerm, er bøkene om Harry Potter svært gode. Og ikke kun fordi det er bøker.

For det første kan nesten alle mennesker en eller annen gang føle seg som Harry Potter: Oversett og uten krefter til å forandre livet vårt. Kanskje er vi ikke stengt inne på rommet vårt eller er dømt til å kjempe mot onde trollmenn, men det er bare så mye i livet vi faktisk kan påvirke.

Harry Potter-bøkene tar også for seg svært viktige samfunnsrelaterte saker på en slik måte at de fleste kan forholde seg til det. Rasisme blir briljant omtalt i forholdet mellom de som er 100 prosent magikere (som de selv kaller det), og de med "blandet blod." Mobbing, og pressens etikk tas også opp (For de som leser den engelske versjonen er vel Rita Skeeter tidenes parodi på tabloidpresse).

Ifølge Campbell viser også bøkene at verden slettes ikke er noe sted hvor det bare er gode ting, og gir oss alle en mulighet for å forsvinne inn i en verden hvor problemene blir mer abstrakte og fjernere - men samtidig like viktige.

Så neste gang du setter deg ned med en Potter-bok, kan du trøste deg med at dette kun er terapi... eller, underholdning. Bestem selv.

Si din mening om Harry Potter i feltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere