*Nettavisen* Nyheter.

Derfor er hun utro

Foto: Yuri Arcurs (Getty Images/Hemera)

Årsakene er ikke så ulike mennenes grunner til utroskap.

16.03.11 20:47

(SIDE2:) Det er ikke lenger slik at det som oftest er mannen som har sidesprang. En ny undersøkelse hvor 3000 personer svarte på spørsmål om utroskap, viste at nesten 20 prosent av kvinnene innrømmet å ha hatt en affære, skriver iVillage. I en annen test utført av AskMen.com var resultatet at 5 prosent kvinner innrømmet å ha vært utro, mot 3 prosent menn.

Nettstedet ramser opp noen grunner til at kvinner er utro.

HEVN:
Hvis han har vært utro, kan det hende hun gjør det samme for å hevne seg, mener samlivsekspert og psykolog Seth Meyers, og forfatter av boken «Seth’s Love Prescription»

Han mener en kvinne kan ty til utroskap, selv om hun kanskje ikke vil, bare for å bevise for partneren hvor sårende det er.

GØY:
Å være utro gir en stressfølelse, men også en følelse av spenning og en form for selvmedisinering. Hun gjør det kanskje for å sjekke om hun klarer å slippe unna. Hun vil ha både friheten og tryggheten, og tror at hun kan ha begge deler.

- Men dette er sjeldne årsaker, understreker forfatter Alisa Bowman. Hun har skrevet boken «Happily Ever After: Saving Your Marriage When the Fairytale Falters»

Bowman mener en kvinne først og fremst vil at mannen skal vite om problemene hun eventuelt måtte ha. Hvis hun blir oversett eller ikke tatt seriøst, så kan det hende det kan føre til utroskap senere, hevder Bowman.

EGOISME:
Utroskap kan handle om bekreftelse.

- Når kvinner er utro, gir denne andre mannen ofte komplimenter og får henne til å føle seg sexy på andre måter enn partneren gjør. Utroskap oppstår ofte i forhold hvor kvinnen ikke føler seg knyttet og involvert til partneren, mener Meyers. Han sier også at det å bli oversett eller ignorert kan føre til usikkerhet og igjen lede til sidesprang i et forhold.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Yuri Arcurs

SAVN:

Når man har vært sammen lenge kan den tidlige romansen og forelskelsen gå over til mer kameratskap.

- Det er viktig å fremskape kjemien som dere hadde da dere møttes, som å kysse og klemme lenge, sier Bowman, og legger til det hun kaller en overraskelse:

- Husk at et forhold uten krangler ikke nødvendigvis betyr at dere har et sterkt forhold. Konflikter kan skape lidenskap.

SEXLIVET:
Par som har vært sammen lenge klager ofte om et kjedelig og forutsigbart sexliv. Det kan føre til at man søker spenning hos andre.

- Noen ganger kan det hende kvinner er utro fordi de føler at det ikke er noe spontanitet igjen i forholdet. Et kjedelig sexliv kan være en årsak til utroskap, sier Meyers.

Han mener at kvinner er som menn – de ønsker mer sex og variasjon i sexlivet. Noen kvinner er også utro av den enkle grunn at de er nysgjerrig på hvordan det vil være med en annen en sin egen partner, mener Meyer. Men samlivseksperten understreker at før man gjør noe dumt, bør man prøve å sprite opp sitt eget sexliv først.

ENSOMHET:
- Hvis en kvinne føler at hun og ektemannen ikke har noe til felles lenger, kan hun bli tiltrukket av et følelsesmessig forhold med noen andre. Et slikt forhold kan utarte seg til noe mer. Mange er utro for å fylle et tomrom. Utroskap kan erstatte følelsen av ensomhet og tomhet.

EKSEN:
Ifølge iVillage handler ofte et sidesprang med eksen ikke nødvendigvis om ham, men om den personen kvinnen var da hun var sammen med ham.

- Å vende tiden tilbake til yngre dager får henne til å føle seg levende.

Annonsebilag