RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor er kaffe bra

Ingen andre steder er kaffen så mørk, så brent og så sterk som i Italia.
Ingen andre steder er kaffen så mørk, så brent og så sterk som i Italia. Foto: Bjørn Moholdt
Sist oppdatert:
En god nyhet på mandagsmorgenen.

(SIDE2:) Kaffe og te minsker risikoen for diabetes 2. Det mener australske forskere ved universitetet i Sydney.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Et lite skår i gleden er at det er koffeinfri kaffe som fungerer best som beskyttelse, skriver Dagens Nyheter. Årsaken er at det ikke er koffeinet i kaffen som virker beskyttende, men magnesium og andre stoffer som drikken inneholder.

LES OGSÅ: Ikke edru av kaffe

Mer en 500.000 voksne fra Sverige, Japan, USA og Storbritannia har deltatt i forskningen som publiseres i Archives of Internal Medicine.

LES OGSÅ:Derfor drikker du kaffe

Mer kaffe og te gir bedre beskyttelse mot diabetes. Samtidig er ubegrensede mengder med kaffe skadelig for deg på annet vis så det er ikke å anbefale. Blant annet kan koffein gi høyt blodtrykk og det er ikke bra om du er disponert for hjerte- eller karsykdommer.

Tre til fire kopper kaffe om dagen vil antakelig minske risikoen for diabetes. Og er den koffeinfri er det altså enda bedre.

SJEKK OGSÅ:Side2 tester kakao

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere