*Nettavisen* Nyheter.

Derfor er menn utro

Foto: (Colourbox.com)

Sex er ikke hovedårsaken til at menn gjør et sidesprang.

16.01.09 12:46

(biipMag): Etter å ha studert 200 utro og trofaste menn mener familieterapeuten Gary Neuman at han kan avsløre årsakene bak menns utroskap.

Føler seg ikke verdsatt
Neuman mener at hovedårsaken til at menn har affærer er at de ikke føler seg verdsatt.

I boka «The Truth About Cheating» forklarer Neuman sine funn etter å ha studert 200 menn.

Utilstrekkelig
48 prosent av de spurte mennene sa at de var utro fordi de kjente seg utilstrekkelige i det forholdet de befant seg i, mens kun 8 prosent fortalte at jakten og sexlysten var årsaken til utroskapet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avkrefter myte
Slik kan myten om at menns utroskap kun handler om sex avkreftes mener Neuman:

- Kulturen vår forteller oss at alt menn trenger for å være lykkelige er sex, men menn er også følelsesmessig drevet. De vil at kjæresten skal vise dem at de er verdsatt, og de vil at kvinner skal forstå hvor hardt de prøver å gjøre ting riktig, forteller Neuman ifølge Redbookmag.

Umandige følelser
Menn har mer problemer med å uttrykke disse følelsene, så derfor vet ikke partneren alltid at typen trenger noen rosende ord og bekreftelser:

- De fleste menn synes dette er umandig, sier familieterapeuten.

Føler seg skyldig
Det er ikke bare ufølsomme menn som er utro. Hele 68 prosent av de utro hadde ikke drømt om at de skulle gjøre noen sidesprang og nesten alle av dem angrer på dette.

Skyldfølelse er slik ikke nok for å stoppe en mann i å være utro fordi de kan holde på følelsene og takle dem senere. Hvis typen din sier at han aldri skal være utro så kan du dermed ikke være helt sikker på at han snakker sant.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.