RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor får du influensa

Forskere mener de har funnet ut hvorfor akkurat du har fått influensa i kaldværet.

(SIDE2:) Forskere ved National Institutes of Health i USA mener de har funnet årsaken til at influensa slår til når det blir kaldt.

Beskytter seg selv
Årsaken skal være at virusene fester seg til fettet materiale. Virusene skaper seg et geléaktig lag som beskytter dem fra kulden.

Når disse geléaktige substansene så kommer i kontakt med høyere temperaturer, spesielt når vi svelger, smelter ytterlaget og viruset er fri til å angripe cellene i kroppen.

LES OGSÅ:De sikre influensategnene

Beskyttelseslaget virusene skaffer seg gjør også at de lett kan overføres fra person til person uten at de blir ødelagt.

Dr. Duane Alexander, ved National Institute of Child Health and Human Development, sier til BBC at dette kan føre forskningen på vinterinfluensa mange hakk videre.

Tropisk influensa
Professor John Oxford, Queen Mary College School of Medicine, mener imidlertid at det er for tidlig å trekke sikre konklusjoner. Han sier til BBC at noen typer influensa også opptrer i tropiske klimaer og at denne undersøkelsen ikke forklarer hvorfor virusene spres i disse landene.

- Utbrudd av flere typer influensa skjer i land som Vietnam og Indonesia, sier Oxford til BBC. Han karakteriserer likevel den amerikanske studien som interessant.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Har du noen gode råd mot influensa - diskuter under

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere