*Nettavisen* Nyheter.

Derfor får menn ereksjon

Foto: (Foto: Crestock)

Hva er en orgasme? Og hvor finner man G-punktet? Her kan du få svar.

(SIDE2:) Sex er et tema det blir snakket mye om, men vet du egentlig noe særlig om hva som skjer? I serien «Verdt å vite» gir vi svar på spørsmål om kropp og helse, og i dag tar vi for oss seksualitet.

Hva er orgasme?
Den naturlige grunnen til at vi får orgasme, er fordi vi er avhengige av å ha sex for å skape nytt liv. Hadde det vært smertefullt eller kjedelig å lage barn, ville man kanskje ikke tatt seg bryet? Men hva er det som skjer med deg under en orgasme?

En orgasme er en muskelsammentrekning i underlivet som oppstår ved sterk seksuell opphisselse, som regel etter stimulering av kjønnsorganene. Det som skjer med kroppen, er at hjertet begynner å banke fortere. Samtidig utslippes hormonene endorfiner og oxytocin, som forteller hjernen din at dette er positivt, og derfor gir deg en god følelse.

I tillegg pumpes det ekstra mye blod til underlivet, for å skape spenningen som til slutt gir deg sammentrekninger i musklene i underlivet.

Orgasmen opptrer noe ulikt hos menn og kvinner. Menn får sammentrekninger som ofte - men faktisk ikke alltid - gir sædutløsning, mens kvinner opplever at skjedeveggene trekkes sammen.

Hva er ereksjon?
Menn er avhengige av ereksjon for å kunne ha samleie. Hvordan oppstår dette?

Når en mann blir seksuelt opphisset, vil hjernen få kontakt med de lokale nervene i penis. Disse nervene vil deretter sørge for at to kamre i penis blir fylt med blod. Dette gjør at penisen vokser og blir hard, skriver Lommelegen.

Hva er erogene soner?
Erogene soner er områder på kroppen som øker den seksuelle lysten.

Hvor følsom hud vi har, avhenger av hvor følsomme nerver vi har i huden. Fordi dette varierer, reagerer vi ulikt på ytre faktorer som temperatur, smerte og kiling. Noen er mer følsomme enn andre, og disse vil derfor oppleve flere erogene soner enn folk med mindre følsom hud.

Noen felles erogene soner har imidlertid de fleste mennesker, ifølge KK.no. Grunnen til det, er at det er de mest følsomme områdene på kroppen som er mest erogene. Kjønnsorganene er for eksempel det mest følsomme området på hele kroppen. De mest følsomme områdene, er de delene av kroppen som har flest nerver.

Hva er G-punktet?
Dette er et spørsmål mange menn lurer på, men også kvinner er usikre på hva det mystiske G-punktet betyr.

G-punktet er et spesielt følsomt område et par centimeter inne i kvinnens skjede. Ifølge NettDoktor.no befinner G-punktet seg i forveggen i skjeden, tett på urinrøret. Hvis dette punktet blir stimulert, får kvinnen en kraftig orgasme.

Det er stor uenighet blant eksperter om det i det hele tatt finnes et G-punkt. Men de fleste er enige at i hvert fall ikke alle kvinner har et slikt punkt.

Kilder: Teengrowth.com, Healthyplace.com, Lommelegen, KK.no, Nettdoktor.no

Les også:
Når kroppen irriterer deg
Hvorfor rumler magen?
Derfor gjør alkohol deg tissetrengt
Hvorfor gjør dette så vondt?
Hva er sunnest?
Derfor er det j... godt å banne
Kan du sove ekstra mye i ferien?
Hva skjer egentlig her?
Hvorfor skjer dette?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.