RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor feirer vi valentinsdagen

Sist oppdatert:
Det eksisterer mange myter om den mest romantiske dagen i året. Les de her.

(SIDE2) Valentinsdagen er en relativt ny tradisjon her i Norge og minner mer om en kjøpefest enn en markering av helgen valentine som skal være grunnen til at vi feirer denne dagen.

Les: Bli en sexy valentine
Les: Gavene hun vil ha
Les: Romantikken koster oss 50 millioner

Send valentineskort her

Valentinsdagens historie inneholder antydninger til både kristne og katolske verdier og det eksisterer mange historier og myter om denne romantiske dagen.

Forbud mot ekteskap
En legende forteller historien om presten Valentine som levde i Roma i det tredje århundre. Når keiseren på denne tiden bestemte at single menn var bedre soldater enn gifte menn forbød han unge menn mot å gifte seg. Presten Valentine mente dette ikke var rettferdig og fortsatte å gifte forelskede par. Når keiseren fant ut av dette led Valentine martyrdøden.

Hjalp de kristne
En annen forklaring er at Valentine ble drept når han hjalp kristne å rømme fra fengselet. Myten sier at kristne ble torturert og drept i disse fengslene.

Fra din Valentine
Enda en historie sier at Valentine forelsket seg i en ung jente mens han satt i fengsel. Før han ble drept skal han ha sendt en kort til sin store kjærlighet og underskrevet med Fra din Valentine – et uttrykk som også brukes den dag i dag.

Hedensk feiring
Mens noen mener at man feirer valentinesdagen i midten av februar for å hedre Valentines død eller begravelse, mener andre at den Kristne kirke bestemte at man skulle feire Valentinsdagen i midten av februar for å sette et kristent preg på den hedenske festivalen Lupercalia som var en fertilitetsfestival.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kilde: history.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere