RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lars Wærstad (Mediehuset Nettavisen)

Derfor fjerner Apple pirrende innhold

Sist oppdatert:
- Det handler først og fremst om barn og foreldre, sier Apple.

I midten av februar gjorde Apple det klart at seksuelt relatert innhold ikke lenger vil bli å finne i den elektroniske butikken App Store. Til New York Times forklarer nå selskapets markedsføringssjef Philip Schiller hvorfor.

- Av hensyn til foreldre og barn

- Det kom til et punkt hvor vi fikk klager fra kvinner som fant innholdet for nedverdigende og støtende, og fra foreldre som var opprørt over hva deres barn kunne få se, forklarer Schiller til avisen.

Ifølge Schiller måtte Apple ta grep når et økende antall applikasjoner med svært upassende innhold ble sendt inn til butikken.

- Vi bryr oss naturligvis om utviklerne, men til slutt måtte hensynet til barn og foreldre gå foran, sier Schiller.

Playboy får bli

Men mens utvikleren Jon Atherthon får beskjed om at hans program Wooble iBoobs ikke kan innholde verken menn eller kvinner i bikini, vise hud, inneholde ord som "babe" eller "boobs" eller på noen måte virke opphissende, får applikasjonene til både Playboy, Sports Illustrated og Gentlemen's Quartely bli i App Store.

På spørsmål om hvorfor disse applikasjonene fremdeles er tilgjengelige i App Store, svarer Schiller at det har med avsenderen å gjøre.

- Forskjellen er at dette er velkjente selskaper med tidligere publisert innhold bredt tilgjengelig i et akseptert format, sier han.

Seksuelt innhold fra Playboy er med andre ord mindre støtende for kvinner eller skadelig for barn siden avsenderen allerede er kjent ...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere