*Nettavisen* Nyheter.

Derfor flørter menn på kontoret

KJEDER SEG: Det finnes en sammenheng mellom jobbflørt og utilfredshet i jobben for menn - men ikke for kvinner Foto: Thinkstock

Det er ikke nødvendigvis fordi han er tiltrukket av deg.

21.07.11 07:31

(SIDE2): Hvis du en dag sitter på jobb, og plutselig legger merke til at en av dine mannlige kollegaer legger an på deg - så kan det godt hende at han gjør det fordi han er utilfreds med jobben sin.

Gir ikke mer suksess
Dette er konklusjonen på en britisk undersøkelse utført av to psykologer, Chadi Moussa og Adrian Banks, ved University of Surrey.

- Det heter seg ellers, at det å flørte kan fremme ens karrieremuligheter, gi suksess og øke tilfredsheten på jobb. Men denne undersøkelsen viser det motsatt, sier forskerne til Science Daily.

- Våre undersøkelser motsier den almenne oppfattelsen om at det å flørte på jobben kan gjøre ansatte mer tilfredse, eller at de da arbeider bedre, sier Chadi Moussa.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Flere grunner
201 kvinner og menn utfylte spørreskjemaer som skulle måle sammenhengen mellom flørtende atferd og tilfredshet på arbeidsplassen, hvordan man arbeider, og personlighet.

Deltagerne kom fra forskjellige jobbsektorer, og alderen deres varierte mellom 21 og 68 år.

Resultatet ble at det finnes en sammenheng mellom jobbflørt og utilfredshet på jobben for menn - men ikke for kvinner.

- Tidligere forskning har vist at folk flørter av mange grunner. Blant annet for å øke selvtilliten, for moro skyld, og romantiske årsaker. Hvis en mann ikke føler at han er tilfreds i sin rolle, kan han søke tilflukt i å flørte for å bli underholdt. Det kan delvis forklare sammenhengen.

- Selv om det er fordeler ved å flørte, kan overdreven flørt på arbeidet være et tegn på at mannen er utilfreds på jobb, eller at han kjeder seg, sier Moussa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.