*Nettavisen* Nyheter.

Derfor flørter vi

Det er mange grunner til å flørte, men det er ikke alltid vi har en tanke bak det.

25.01.08 08:40

(SIDE2:) Grunnene til at man flørter er mange og i følge Time viser undersøkeler at det kun er to typer mennesker som flørter - nemlig de som er single og de som er gifte.

Grunnen til at man flørter om man er singel er ganske innlysende - man er singel og har derfor ingen obligasjoner. Hvorfor de som er gifte flørter er dog litt vanskeligere å finne ut av.

Uunngåelig
En av grunnene til at vi flørter er at vi rett og slett fordi vi ikke kan unngå det. Vi er programmert til å flørte enten biologisk eller kulturelt viser undersøkelser.

- Mange mennesker sier at flørting er en del av det universelle språket for hvordan vi kommuniserer, spesielt ikke-verbalt, sier Jeffry Simpson, ved Universitetet i Minnesota.

En undersøkelse gjennomført av Simpson antyder at kvinner med eggløsning har større sjanse for å tiltrekkes av flørtende menn.

Oppnå goder
Mennesker flørter også for å oppnå noe. Det er vanligvis ikke penger man ønsker å oppnå, men mer mindre håndfaste ting som for eksempel bedre bordplassering på en restaurant eller å komme forbi en lang kø på et utested.

Lek
Ofte er det slik at vi flørter bare for å flørte. Det er gøy og det er en form for lek.

- Mennesker kan flørte vilt uten å mene noe med det, sier Timothy Perper som har forsket på flørting i 30 år.

Farlig
Undersøkelse gjennomført av Universitetet i Florida viser at, spesielt gifte, flørter fordi det et visst nivå av fare involvert i det. Man tar en større sjanse ved å flørte når man er gift sammenlignet med det å være singel.

Ta testen
Ta testen og finn ut om du er en flørt.

1116

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.