RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor forlater kvinner menn

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Hva bør menn gjøre når de ikke vil gi slipp på kvinnen i sitt liv?

(SIDE2:) Det sies ofte at når kvinner først har bestemt seg, så har de bestemt seg når det gjelder samlivsbrudd, mens menn er mer pragmatiske og kanskje mer villige til å forsøke en gang til.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Men ifølge datingeksperten David D'Angelo, som driver nettsiden Doubleyourdates.com, så er det ikke uvanlig at menn ikke forstår hvorfor kvinnen plutselig en dag sier at hun ikke vil mer. De trodde faktisk at ting var ganske greit selv om det selvfølgelig har gått litt opp og ned.

Finn drømmemannen på Side2 Match!

Hva skjedde her?
- Den verste følelsen er at menn ofte føler seg maktesløse fordi de ikke helt føler de får en god forklaring på hvorfor kvinnen plutselig en dag ikke elsker dem mer, mener D'Angelo. Han skriver at det derfor heller ikke er så lett å vite hva man som mann skal gjøre for å overbevise kvinnen at hun bør bli.

- De fleste menn tror ofte at kvinnen går fordi han ikke har vært grei nok eller at han ikke er flink til å være kjæreste. Eller de aksepterer det når hun sier at følelsene har forsvunnet og sitter igjen såret og forvirret.

Men, skriver han, den vanligste feilen er at menn ikke endrer sin oppførsel etter at de har fått beskjeden. Isteden fortsetter de ofte å pøse på med det samme.

- Antakelig er det slik at din oppførsel ikke fungerer i utgangspunktet. Å bli enda snillere eller trygle enda mer vil bare virke mot sin hensikt, mener den mannlige dataeksperten.

Tiltrekning
David D'Angelo mener at flest kvinner til slutt går fordi de ikke lenger føler seg tiltrukket av sin mann. Han mener også at mange kvinner kan forveksle det å føle ømhet og hengivenhet med reell fysisk tiltrekning.

- Det minst tiltrekkende for en kvinne er en mann som legger seg paddeflat, mener David D'Angelo. Derimot finner kvinner det spennende at menn som ikke fortsetter å gjøre akkurat det samme som de er lei av.

Her er fem grunner til at kvinner mister lysten til å være sammen med en mann:

1. Potetsekken

Mange kvinner finner at menn er veldig aktive i perioden fram til man blir mer etablert som par. Etter det finner mange menn glede i TV-boksen, datamaskinen eller X-boksen. Det kan være vel og bra en gang iblant, men ikke hele tiden.

Disse mennene glemmer etter hvert også hva de pleide å se bra ut i. Det hjelper å se seg en ekstra gang i speilet. Få kvinner ønsker seg overforgengelige menn, men det hjelper at man både har koll på hygiene og bukseform.

2. Vandrende øyne

Mannfolk som kommenterer andre damer og har det morsomt på vegne av sine egne kvinner, opplever ofte at de ikke er lenge i et forhold. Det er ikke det samme som å være totalt uinteressert i andre mennesker.

3. For tøffel

En mann som overlater alle valg til kvinnen, selv der de skal gå på date de første gangene, er ikke spesielt attraktiv.

4. Få setninger-mannen

Ikke alle kvinner synes det er viktig at man kan snakke sammen om alt - men de synes det er forferdelig lite spennende med en mann de kan beskrive med én setning. Vis mer av deg selv og gjør deg mer interessant på den måten.

5. Ikke gjør mer av det samme

Når en kvinne forteller deg at hun ikke lenger føler for å være sammen med deg, mener den mannlige dataeksperten David D'Angelo at det har med tiltrekning å gjøre. Men siden dere en gang har vært tiltrukket av hverandre, har det jo ligget noe der en gang. Hva var det? Klarer du å se hva som har forandret seg og ta et skritt tilbake, så er sjansen for å lykkes i å lappe sammen forholdet større. Om du har tryglet en kvinne om å bli, og hun fremdeles sier nei, så hjelper det sannsynligvis ikke å trygle mer.

Lei av å lete? La oss finne en partner til deg!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere