Derfor gifter de seg ikke

Foto: (Scanpix/Getty Images)

Det er to grunner til at det ikke blir noen svensk bryllup neste sommer.

20.10.08 16:29

(SIDE2): Den svenske tronarvingen har selv valgt å vente med giftermål - det hjelper ikke at lillesøster er både verpesyk og gifteklar, Victoria kommer ikke til å gå ned kirkegulvet neste år.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ingen sommerbryllup
Kronprinsesse Victoria (31) er avventende til å gifte seg med Daniel Westling (35) - han skal etter det Aftonbladet skriver ikke like verken å reise, klippe snorer eller delta i offentlige middager. En grunn er at Daniel trives best i naturen, på golfbanen og på jobben - han trives ikke i det kongelige rollen. Om han i det hele tatt blir en prins som må følge den kommende dronning Victoria overalt skjer iallfall ikke med det første.

Den andre grunnen til at et ekteskap ikke ser ut til å skje i nær fremtid er forholdet til sine mulige svigerforeldre. Daniels forhold til kong Carl Gustaf (62) og dronning Silvia (64) har ikke gått knirkefritt, så de stresser ikke sin datter til å smies i Hymens lenker. Mye av motviljen skal være at Daniel ikke er av adelig slekt. Og selv om han og Victoria bor sammen på Drottningholm betyr ikke det at de kommer til å blir mann og kone.

Les også:Sammenlignes med Mette-Marit

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blir prins?

I forrige uke gikk en dansk hoffreporter ut i den svenske avisen og hevdet at Daniel kommer til å bli prins og at et bryllup er nært forestående. Men det er ikke bare bare å arrangere et kongelige bryllup. Forberedelsene er enorme - kongelige fra hele Europa skal inviteres, sikkerheten må være på det høyeste nivå og presse fra hele verden skal organiseres.

Det svenske utenriksdepartementet har innvilget ekstra millionbeløp i tilfelle et kongelige bryllup skulle gå av stabelen, men ifølge avisen vil det iallfall ikke skje til sommeren.

Les mer her:- Daniel blir prins

Les også:- De forlover seg til høsten

Verpesyk
Lillesøster Madeleine (26) ønsker seg barn og er klar for både det og ekteskap med sin store kjærlighet Jonas Bergström (29). Selv om det ikke er noe i veien for at hun gifter seg før Victoria, så ser det svenske slottet helst at det er tronarvingen som går til alters først.

Ifølge den svenske hoffreporteren Catarina Hurtig kan det virke som Victoria er en bremsekloss for lillesøsteren, fordi det er ikke snakk om å få barn før man er gift når man er kongelig. Og kronprinsessen må være hundre prosent sikker før hun sier ja til et frieri - selv om hun og Daniel har vært sammen i sju år.

- Victoria kommer aldri til å skille seg, så hun må være helt sikker, sier Hurtig til avisen.

Les også:Nå kan du forlove deg, Madde!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.