RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor har britene stygge tenner

Foto: Shutterstock (Shutterstock)
De er sine egne tannleger.

(SIDE2): Amerikanerne spøker ofte med at britene har stygge tenner, skriver ABCNews . Nå har et britisk magasin gjennomført en uhøytidelig spørreundersøkelse for å finne svaret på sin dårlige tannhelse.

Fikser med tyggis
Blant de 2.631 personene som deltok i undersøkelsen, svarte 210 at de gjorde såkalt tannlegearbeid på seg selv.

Dette innebar blant annet trekking av tenner, tannbleking og å prøve å fikse sår i tannkjøttet. Resultatet viser at mer enn en fjerdedel selv har trukket en tann med tang, 11 prosent hadde brukt lim for å tette en fylling eller krone, 8 prosent hadde prøvd å fikse en tannprotese selv og 6 prosent hadde fylt en løs fylling med tyggegummi.

Det vanligste blant britene er imidlertid å prøve å bleke tennene sine selv, hvor 30 prosent svarte at de hadde prøvd å få et hvitere smil ved hjelp av vaskeprodukter de fant i huset.

Rundt 5 prosent av britene fikser sine egne tenner. Frykt for tannlegen er en av hovedårsakene til at de ikke oppsøker hjelp.

The British Dental Association (BDA) advarer sterkt i mot å behandle tennene sine selv. De nevner skrekkeksempler som at man kan trekke ut feil tann eller få alvorlige infeksjoner. BDA anbefaler alle å kontakte tannlegen dersom man har problemer med tennene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere