RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor har du sex med eksen

Sist oppdatert:
Hele 73 prosent hopper til sengs med ekskjæresten.

(SIDE2): Dere har gjort det slutt, men plutselig står eksen din der, foran deg. Og vips så kommer du plutselig på hvor kjekk han er/hvor pen hun er, og så er det gjort. Men hvorfor skjer det, og er det lurt?

Flesteparten av svenskene ser ut til å synes at det er lurt i alle fall, skriver Ekstra Bladet .

Usikkerhet
Aftonbladet har spurt sine lesere om de har hatt sex med en eks, og hele 73 prosent svarte at det hadde de. Og siden nordmenn og svensker er ganske så likesinnede, så er det vel grunn til å anta at tallene ikke er spesielt annerledes her i Norge?

Ifølge Aftonbladets sex-og samlivspesialist Eva Rusz er det en test.

- Mange dyrker sex med en eks fordi de er i tvil. Var det feil å avslutte forholdet? Det skyldes usikkerhet. De avsluttet kanskje forholdet i sin tid fordi de trodde gresset var grønnere på den andre siden. Men så blir de usikre, og går derfor tilbage til eksen for å være sikre. Men det kan også være en overgangsfase, til man finner en ny kjærlighet.

- Og så kan det være en måte å få litt selvtillit på, å få bekreftet at man fortsatt er attraktiv.

Utroskap
Men, alt er ikke bare fryd og gammen. Eva Rusz advarer også om de store problemene som sex med eksen kan medføre, for den slags forhold er nesten aldri jevnbyrdige:

- Det er ofte en som bare vil ha sex og en som har følelser og forventer noe mer. Det er et betent forhold, som kun én kan vinne.

Og som om ikke det var nok, så viser undersøkelsen at mange av de som har hatt sex med en eks faktisk var i et forhold da det skjedde. Ifølge Aftonbladets undersøkelse var cirka hver femte et forhold:

- For mange er det lettere å være utro med sin eks, for det føles ikke så slemt. Men det er fortsatt utroskap, påpeker Eva Rusz.

Og overraskelsen for mange er kanskje at bare ti prosent av eks-sexen skjedde etter en tur på byen. De aller fleste var et resultat av at eksen bare stakk innom for å prate litt.

Så da vet du det neste gang eksen din står på døra!

Les mer om sex og samliv her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere