Det brenner under føttene til tidligere president Donald Trump etter at finansdirektør Allen Weisselberg i Trump Organization i slutten av juni ble siktet for skattesvindel.

Les også: Trump-trøbbel: Nå jakter de på livvakt

- Har underslått 1,7 millioner dollar

Påtalemyndigheten mener Weisselberg er ansvarlig blant annet for å ha underslått 1,7 millioner dollar, tilsvarende rundt 15 millioner kroner i skatt, og skattefusket skal ha pågått i mer enn 15 år, ifølge NTB.

Les også: Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

Saken er knyttet til urapporterte goder gitt til ledere og andre ansatte om mulig bruk av leiligheter, biler og betaling av skolepenger.

Weisselberg har ikke villet samarbeide med etterforskerne og har så langt nektet all straffskyld. Men håpet til påtalemyndigheten er likevel at Weisselberg skal snu seg mot sin sjef Donald Trump, slik at Trump kan bli straffeforfulgt.

Trump: - Heksejakt

Trump er så langt ikke siktet i saken og har tidligere avvist alle anklagene mot Trump Organization og finansdirektør Allen Weisselberg.

Les også: Overlegen seier for Donald Trump

Siktelsen mot Weisselberg er den første siktelsen som blir tatt ut av statsadvokaten på Manhattan etter tre år med undersøkelser rettet mot tidligere president Donald Trumps selskap.

– Den politiske heksejakten fra radikale demokrater, som New York nå overtar ansvaret for, fortsetter. Dette splitter landet vårt mer enn noen gang før, sa Trump i en uttalelse tidligere denne måneden.

- Er faktisk svært rike

Nå sier derimot niesen til Donald Trump, Mary Trump, at datteren til den tidligere presidenten, Ivanka Trump, kan være den som til slutt feller ham.

Les også: - Familietrøbbel for Donald Trump

Ivanka Trump var nemlig visepresident i Trump Organization i perioden 2005 til 2017 og kan sitte på bevis som kan få følger for faren.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Mary Trump mener også at Ivanka Trump «har mer å tape» på at statsadvokaten på Manhattan etterforsker Trump Organization, skriver Insider.

- Hun har mer å klenge seg fast til, sier Mary Trump, og viser blant annet ektemannen, Jared Kushner.

- Familien til ektemannen hennes er faktisk svært rike, sier Donald Trumps niese.

- Tror Ivanka her mer å tape

Det er i forbindelse med en podcast-episode som går under navnet «The New Abnormal» Mary Trump sier til The Daily Beast at hun tror Ivanka Trump like godt kan bli den som vender seg mot Donald Trump, og ikke bare Allen Weisselberg.

Les også: Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

- Hvis det finnes to sett med bøker for Allen, så finnes det også to sett med bøker for andre personer. Og jeg tror også at man vil finne mer bevis for dette i de millioner av dokumenter som gjennomgås, sier Mary Trump.

Les også: Denne Trump-kritikken var svært uvanlig og ble aldri offentlig kjent: - Dette er helt for jævlig

- Så enten kommer de ikke til å utelukkende stole på at Allen Weisselberg er den som snur seg i saken, for enten så finnes det dokumentert bevis på at Donald har gjort noe galt, eller så finnes det andre mennesker som er mer villige til å vende seg mot ham enn det Allen er, og jeg kan tenke meg at blant disse så kan jeg fint se for meg mine kusiner, sier Mary Trump.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Mary Trump legger til at «det er mye mindre sannsynlig» at Ivanka Trump holder seg lojal mot sin far, enn at Weisselberg gjør det.

- Det kan høres kontraintuitivt ut, men jeg tror Ivanka, for det første, har mer å tape, og for det andre, har mer å klenge seg fast i. Familien til hennes ektemann er faktisk svært rike, sier Mary Trump i podcasten.

Mary Trump har i langt tid hatt et svært anstrengt forhold til Donald Trump og skapte sjokkbølger da hun i fjor kom med boken, «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man», der hun røpet mange familiehemmeligheter.

Les mer: Avslører hemmelig og sjokkerende opptak av Donald Trumps søster

Selv om Trump så langt ikke er blitt siktet i saken, har en føderal aktor, Patrick Cotter, tidligere uttalt til Insider at Trump har grunn til å være bekymret, om han har gjort noe lovstridig.

Les også: Nye påstander om Melania Trump i ny bok

- Hvis du er Trump og alle dine papirer nå er i endelsen til påtalemyndigheten, og at de såpass raskt har kommet med en siktelse mot selskapet og din finansdirektør, så vil det få deg til å stoppe opp og innse at om du har gjort noe ulovlig, så er det en stor sjansen for at påtalemyndigheten vil finne det, har Cotter tidligere uttalt til Insider.