Derfor legger du på deg av denne

Foto: (Foto: Thinkstock)

Kaféturen er en kalorifelle på mange måter.

24.09.11 12:08

(SIDE2): At man kan legge på seg av caffe latte, er kjent for de fleste. Men hvorfor kafébesøket er en kalorifelle, er av flere grunner enn de helt åpenbare. For en tid tilbake mente svenske forskere at en caffe latte om dagen tilsvarte seks kilo ekstra i året.

Fort sultfølelse
Men årsaken er ikke nødvendigvis at du tar en latte daglig.

- Felles for kaffedrikkene er at de er flytende. Og det er alltid en fare forbundet med drikkekalorier fordi de går rett gjennom systemet. De er ikke fast føde. De forsvinner derfor fort og sultfølelsen dukker opp ganske kjapt igjen, sier ernæringsfysiolog Lisa Bolting til Alive.dk .

Caffe latte er en mer kaloriholdig drikk enn vanlig kaffe. Legger du til sjokolade, fløte, ekstra melk eller sirup blir det enda mer flytende kalorier.

Ja takk, begge deler
Ifølge Bolting er flere av kaffedrikkene i kaloriinntak omtrent som aftensmat, det vil si at mange får i seg begge deler.

Liker du å gå på kafé med venner, så bør du heller fokusere på samværet med dem enn om det de tilbyr over disk, mener ernæringseksperten.

- Velg en vanlig kaffe, gjerne med litt skummelt melk, så kutter du kaloriene, er hennes råd.

Fare for nybakte mødre
Mange gravide får ofte lyst på mer søtt og tilbringer mer tid på kafé både før og etter fødselen. I ammeperioden kan man også stort sett unne seg mye. Men det er når ammingen tar slutt, at det blir en utfordring for mange å kvitte seg med de søte vanene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.