RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thinkstock

Derfor liker menn kvinners orgasmeansikt

... og slik ser vi alle ut når vi kommer.

(SIDE2): Man skulle kanskje tro at menn ser på pupper, rumpa eller andre mer intime deler av kvinnekroppen, under samleie - men nei.

Det menn bruker mest tid på å observere, er faktisk ansiktet til dama.

Faker hun?
Og årsaken er så enkel, som at de fleste menn tror ansiktsuttrykk er den beste måten å avsløre om en kvinne faker orgasmen eller ikke. Det sier dailymail.co.uks sexekspert, Tracy Cox.

Orgasmefjes er ikke nytt, selv om det først er de senere årene det er noe man snakker høyt om.

Ifølge Cox har vi blitt servert orgasmeuttrykk i filmer og porno i årevis, men at de slett ikke er i nærheten like de vi lager i virkeligheten.

- Jeg fikk muligheten til å se de virkelige uttrykkene i detalj, da jeg var med i The Sex Inspectors (TV-serie, red.anm.), som blant annet involverte å se videoer av par som hadde sex og deretter analysere hvor alt gikk helt skeis.

Ser ikke sexy ut
Faktisk, sier Cox, er uttrykkene mer like det vi alle frykter.

- De fleste er røde i ansiktet, svette - og ikke på en bra måte -, ansiktet er anstrengt og skrukkete, og munnen åpen i noe som ligner på et brøl. Det siste gjelder for gutta, sier Cox og legger til:

- I tillegg er det de rare lydene man lager, og også det enkelte sier. Så de fleste av oss har ganske rett i at orgasmeansiktene våre ikke er særlig vakre.

Men sexeksperten beroliger med at sex ikke har noe med å se best mulig ut, det har med lyst og lidenskap, som er primitive følelser.

- Hadde jeg hatt sex med noen som ikke beveget ansiktet i det hele tatt under klimaks, så hadde jeg blitt litt grinete. det er langt mer sexy med dem som slipper kontrollen og ikke bryr seg om hvordan de ser ut.

Dypt inn i øynene
Det er også intimt å holde øyekontakten, sier Cox.

- David M Schnarch, den anerkjente amerikanske samlivsterapeuten, er en stor fan av «øynene åpne-orgasme». Han synes det er underlig at vi velger å lukke øynene i et så intimt øyeblikk.

Cox har selv gitt par som sliter seksuelt, i hjemmelekse å øve på å ha øynene åpne. Mange følte det flaut og ble svært bevisste på seg selv, mens andre kom over kneika og klarte det.

- De som klarte det, sa det endte med et av de mest erotiske og kjærlige øyeblikkene de hadde opplevd.

Sexeksperten oppfordrer flere til å prøve det, men sier det også avhenger av personlighet - noen får bare latterkrampe.

- Prøv det, så sant du ikke har noe å skjule. For menn har rett - kvinners ansikt er en fantastisk indikator på om orgasmen er ekte eller ikke.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere