Torsdag ettermiddag holdt politiet en ny pressebriefing angående terrorhandlingene.

Pressebriefen ble holdt etter rettsmøtet i Oslo tingrett, der Anders Behring Breivik selv deltok.

- Breivik var iført fotlenke og håndjern, håndjern som var forbundet med et belte til livet, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby, som ledet pressebriefen.

- Rettsmøtet gikk greit, og siktede forklarte seg kort. Breivik var like rolig som han har vært under de rundt 60 timene i avhør, sier Kraby.

Aktoratet, forsvarer og fire bistandsadvokater var til stede under rettsmøtet, i tillegg til den siktede selv, opplyser politiadvokaten.

Til sammen er det oppnevnt 77 bistandsadvokater i forbindelse med terrorhandlingene, men bare fire fikk altså være til stede under rettsmøtet.

Sa nei til overlevende
Det var også mange av de overlevende etter Utøya som ønsket å være til stede under rettsmøtet. Men det ønsket ikke påtalemyndigheten.

- Det var av hensynet til fare for forspillelse av bevis, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby, som likevel omtaler de overlevende som «oppegående ungdom som man ikke forventer vil forspille bevis»

- Nå er vi i et regime i etterforskningen hvor vi må ivareta hensynet til forspillelse av bevis, understreker Kraby.

- Uten Simkort
De siste ukene har det vært mye fokus rundt samtalene Breivik har hatt med politiet mens han var på Utøya.

Tidligere denne uken offentliggjorde politiet to av telefonsamtalene.

- Et spørsmål som er blitt reist er hvorfor vi ikke kunne ringe siktet tilbake. Det kom ikke opp et nummer på displayet, og en naturlig forklaring på dette kan være at det ikke var Simkort i den aktuelle mobiltelefonen, noe som kan stemme med den siktedes forklaring på at han brukte en mobiltelefon han fant på stedet.

- Vi jobber med å ettergå dette, hvorvidt det var én mobiltelefon, flere mobiltelefoner, og hvilken mobiltelefon det var for å dobbeltsjekke med loggen - om det var ringt inn på disse tidspunktene.

1000 vitner
Så langt er rundt 400 personer avhørt i saken, og Kraby sier politiet regner med å innkalle rundt 1000 vitner totalt.

Den terrorsiktede er ikke blitt avhørt denne uken, men Kraby sier avhørene vil fortsette neste uke.