Derfor må Panzer opereres

Erik Hagen skal opereres for en sammensatt og komplisert hofteskade.

31.07.09 14:09

Erik Hagen ble byttet ut i torsdagens kamp mot PAOK og etter kampen ble det bestemt at han må opereres for hofteproblemer.

- Erik har en kronisk og sammensatt og komplisert hofteskade som bare har blitt verre utover sesongen, forklarer medisinsk koordinator Eirik Bjærke til vif-fotball.no.

- Det er de sekundære problemene på grunn av skaden som har blitt verre med tid. Det toppet seg mot PAOK og da bestemte trenerteam og det medisinske apparatet i samråd med Erik at operasjon var den eneste utveien.

Med sekundære problemer menes muskelkramper, sammentrekninger og låsninger i hofte og rygg.

- Erik har spilt med ubehag i en lengre periode, noe som har gjort det vanskelig å yte maksimalt i enkelte situasjoner slik som full spurt, kjappe vendinger og langpasninger, forklarer Bjærke videre.

Lang rehabilitering

Operasjonsdato for Hagen er foreløpig ikke satt men Bjærke regner med at Hagen skal under kniven i løpet av kort tid.

- Etter operasjonen følger et par uker på krykker før han starter med rolig rehabilitering. Av erfaring regner man med tre måneders rehabiliteringstid på denne typen skader.

- Erik velger å ta denne operasjonen nå for å være 100 % skade- og smertefri til oppkjøringen til neste sesong, avslutter Bjærke.

Foto: Digitalsport (Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.