– I dag ønsker vi velkommen til vårt nummer to studio av tekniske årsaker, sa programleder Atle Bjurstrøm innledningsvis.

Da var Dagsrevyen allerede forsinket med 20 minutter på grunn av VM-hopprennet i Planica, men ifølge NRK var ikke sendingen fra Slovenia en medvirkende årsak til problemene på Marienlyst.

– Dette skjedde helt uavhengig av hopprennet, sier programredaktør i NRK Nyheter, Knut Magnus Berge, til Nettavisen.

Selve årsaken

NRK-toppen forklarer hva som egentlig skjedde, og at det var hektisk helt opp til sendingen startet klokken 19.20.

– Det var en såkalt avviklingsmikser som hadde falt ned klokken 18.45. Sendingen er helt avhengig av at mikseren fungerer, så det ble relativt raskt bestemt at man måtte bytte til nyhetsstudioet vi bruker på dagtid. Nå jobber vi på spreng for å få disse systemene opp å gå igjen, sier han til Nettavisen.

En avviklingsmikser er den tekniske installasjonen som avvikler lyd og bilde.

– Hvor ille er det at Dagsrevyen må bytte studio i siste liten?

– Det er uheldig at vi ikke er på lufta i studioet hvor vi skal være.. Vi har fasiliteter som gjør at vi får Dagsrevyen på lufta, men jeg kan ikke komme på at akkurat dette har skjedd før, i hvert fall ikke i min tid. Dette er en veldig sjelden ting, svarer Berge.

– Hvordan ligger det an med sendingene senere i kveld?

– Håpet er at vi skal komme oss tilbake til vårt vante studio til kveldssendingene, understreker programredaktøren.

Planlagt forsinkelse

Det har kommet noen reaksjoner fredag kveld på sosiale medier, hvor noen er misfornøyd med at Dagsrevyen var forsinket i 20 minutter på grunn av hopprennet i Planica.

– At jeg må lide meg gjennom over 20 minutter med hopprenn før jeg endelig kan få se Dagsrevyen, synes jeg er på grensen til skandale, er en av reaksjonene på Twitter.

Berge tar imidlertid dette med knusende ro.

– Vi var klar over at dette kunne skje. Vi hadde en vurdering, hvor det ble bestemt at hopprennet skulle fortsette etter klokken 19.00 på NRK1, så lenge det var spennende og interessant, sier han.