*Nettavisen* Nyheter.

Derfor mister du lysten

Hvorfor mister alltid kvinnen lysten på sex når forholdet ikke er ferskt lenger?

(SIDE2): Kjenner du deg igjen i dette? Typen din har alltid lyst på sex, mens det bare er et ork for deg?

Kvinner mister lysten
Straks en kvinne har fått kloa i sin mann, begynner sexdriften hennes å avta. Mannens lyst er derimot konstant, uansett hvor lenge han har vært sammen med kjæresten. Dette er påstander som kommer fra forskere ved univsersitetet Hamburg-Eppendorf i Tyskland, ifølge Daily Mail. Funnene er basert på intervjuer med over 500 personer i alderen 30 till 45 år.

Ifølge rapporten avtar kvinnens lyst etter kun ett år. Mindre enn halvparten av kvinnene oppga at de var interessert i regelmessig sex etter fire år med den samme partneren.

Ifølge forskerne, hadde mennene fortsatt like mye lyst på sin partner etter 40 års ekteskap.

- Menn er late i sengen
Boel Stjerna, lege og sexolog, er skeptisk til påstandene.

- Det finnes ingen andre vitenskapelige belegg for påstånden om at menn har sterkere sexdrift enn kvinner. Det handler heller om at menn er late i sengen, og ikke vil lære seg nye ting for å opprettholde et spennende sexliv. Da er det ikke så rart at kvinnen går lei, mener Stjerna.

Så fortsetter hun.

- Problemet er at kvinner fra barnsben av, har blitt trent i at de ikke skal vise dette. For mannen er det mer aksepert, sier Stjerna.

Kvinner søker nærhet
Den tyske studien viser derimot at kvinnenes behov for nærhet er konstant. Over 90 prosent av kvinnene oppga at de ville ha nærhet fra sin partner. Mennene hadde ikke det samme behovet for nærhet. Bare 25 prosent av mennene i 30-årsalderen som hadde levd i et forhold lengre enn ti år, søkte mer nærhet fra partneren sin.

Få Side2 på mobilen

Les mer sex og samliv her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.