Derfor mister hun sexlysten

Foto: lev dolgachov (Crestock)

Psykolog har intervjuet 19 kvinner.

24.07.10 12:08

(SIDE2:) I undersøkelsen ønsket psykolog og sexforsker Marta Meana fra University of Nevada, og medforsker Karen E. Sims å finne ut hvorfor noen kvinner mister lysten på sex.

De intervjuet 19 kvinner som var i gjennomsnitt 31, 5 år. Alle kvinnene var i et forhold, skriver Ekstra Bladet. Den danske avisen gjengir funnene i artikkelen «Journal of Sex and Marital Therapy».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Liker ikke vanene
Psykologene fant spesielt tre ting som var hovedårsaken til at sexlivet fikk en demper. Det var vaner i forholdet, for stor fortrolighet, og avseksualisering av kjønnsrollene. I tillegg forklarte kvinnene en rekke andre ting som var årsaken til at de mistet lysten på sengekos. Her er noen punkter:

- Sexen er forutsigbar, for lett å få sex, for lite spontant, familien prioriteres, vektøkning (både egen og partnerens), tretthet, stress, fokus på barn, og at det velkjente med forholdet ikke forbindes med opphisselse.

Meana og Sims mener at disse årsakene ligger i forholdets natur, og at det ikke er en konsekvens av dysfunksjonelle forhold eller fysiske problemer.

Når det gjelder å løse problemet hvis en kvinne mangler sexlyst, synes forskerne at det bør fokuseres mer på den seksuelle dynamikken - framfor å lete etter underliggende problemer i forholdet. Søker man etter konflikter kan det heller gjøre ting vanskeligere, tror de.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.