RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor pauset børsen Ementor

Sist oppdatert:
Oslo Børs ved kommunikasjonsdirektør Per Eikrem var ikke fornøyd med Ementors emisjonsplaner onsdag og stoppet handelen
Oslo Børs vil vite hvordan Ementor fastsetter tegningskursen i den rettede emisjonen på 200 millioner kroner som skal settes i dag.

Før de får det vil aksjen ikke bli handlet på børsen.

- Vi ønsket en bedre beskrivelse av hvordan selskapet skulle fastsette tegningskursen. De sier ingen ting i meldingen om dette. Vi vil også få en presisering om at tegningen ikke skal starte før tegningskursen er fastsatt, sier Per Eikrem, kommunikasjonsdirektør ved Oslo Børs.

Den vanlige måten å gjøre denne type rettede emisjoner på er å ha emisjonen klar før børshandelen starter. Fra informert hold får iMarkedet vite at tilretteleggerne forsøkte å lokke investorer med på kurs 3,25 kroner aksjen. Men de kan ikke ha lykkes å reise pengene.

Det ville være en umulig oppgave for selskapet å sitte en emisjon mens det var ordinær handel i aksjen, samtidig som det da vil være umulig for børsen å sørge for en forsvarlig handel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere