RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor ringer han ikke tilbake

(Shutterstock)
Sist oppdatert:
Her er de fem største datefeilene.

(SIDE2): Våren nærmer seg, og til tross for at varmen har uteblitt stort sett over hele landet, så har sola kommet fram og gjør livet lysere.

Det betyr også at det snart begynner å krible ekstra i date-genet, og da kan det være greit å vite hvordan man skal gå fram for å muligens kapre en sommerflørt eller noe mer.

I hvert fall vite hva man ikke bør gjøre, dersom det skal bli noe mer enn et minne. Og det gjelder selvfølgelig ikke bare dersom du er jente - også gutta kan ha godt av å følge disse reglene.

1. Syte og klage og...
Dersom du klager over både mat, service, smak, temperatur, vær og omgivelser de første gangene dere treffes, er sjansen stor for at han eller hun tar beina på nakken og holder seg langt unna i fremtiden.

Vær positiv, nysgjerrig og tenk at forskjellige måter å se verden på ikke nødvendigvis er av det dårlige, skeirve happenmagazine.com.

Sjekk hva som er på fronten av Side2 akkurat nå!

2. Se, men ikke røre
Har man truffet hverandre noen ganger, er det helt naturlig at det blir flørting, blikkontakt og «tilfeldig» fysisk kontakt i form av fingre og hender som treffer hverandre.

Dersom du nærmest virker redd for basiller og skvetter unna enhver form for fysisk berøring, vil det være vanskelig for den andre å i det hele tatt innbille seg at det er grunnlag for noe mer her, langvarig eller av den mer kortsiktige varianten.

3. Hardnakket og sta
Regnes du for å være frekk og selvrettferdig når du ytrer meningene dine, så kan det fort misforstås av en fremmed (daten altså) som ikke kjenner deg. En sterk personlighet kan oppfattes som arrogant og nedlatende.

Ikke forhør daten din fra første sekund, etter behandle ham eller henne som en politisk konkurrent. La personlighetstrekkene komme fram sakte, men sikkert - slik at den andre er bedre forberedt.

4. Dårlige manerer
Dårlige manerer, elendig oppførsel, skrekkelig hygiene og manglende evne til å svare på sms eller telefon fører aldri fram.

Legg av deg de verste, ekleste uvanene, som å plukke deg i ørene eller nesa, vær høflig i svar og møtt opp i tide. Er du usikker på om du har - eller hvor mange - uvaner, så be en bestekompis hjelpe deg med å poengtere det ekstreme.

5.I fjeset eller helt fjern
Stressa på jobb, stressa på fritiden i tillegg til alt du ikke rekker, fører raskt til dobbeltbooking og påfølgende elendige unnskyldninger. Det kan fort bli vanskelig å være «til stede» i daten dersom man samtidig tenker på alt man burde ha rukket over i løpet av dagen. Forsøk å få kontroll og følg opp, slik at daten din ikke føler seg oversett og mister interessen.

Stort bedre er det ikke dersom man suger seg fast i vedkommende, desperasjon blir fort måten man tolker det på. Ikke begynn å fantaser høyt om ferieturer, barn og ekteskap, det kan skremme de fleste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere