Det skapte furore da Telenors Norges- og Skandinavia-sjef, Berit Svendsen, gikk på dagen - etter å ha vært ansatt i Telenor i 30 år.

Les også: Sigve Brekke: Berit Svendsen sa nei til fire jobbtilbud

Ifølge toppsjef Sigve Brekke takket hun nei til fire jobber, blant annet å bli sjef i Thailand.

- Takket nei av familiehensyn

I et intervju med Dagens Næringsliv (DN) lørdag, letter Svendsen på sløret:

– Jeg ble fremstilt som prinsesse vil-ikke fordi jeg for første gang i livet har takket nei til en jobb av familiehensyn. Den stormen måtte jeg bare ta. Men det var ikke enkelt for meg og min familie å flytte til Thailand i løpet av tre måneder, sier Svendsen til avisen.

Hennes avgang kom etter en lang periode med spekulasjon og påstander om konflikt mellom Brekke og Svendsen, noe Brekke avviste:

- Det er helt feil at jeg har hatt et ønske om å skvise ut Berit Svendsen. Snarere tvert imot. Hun har gjort en veldig god jobb i Telenor Norge i sju år, sa han.

- De kunne strukket seg lenger

Berit Svendsen har barn på 12 og 15 år og sier flyttefristen på tre måneder var umulig å innfri.

– Jeg opplevde den perioden som veldig vanskelig. For nå dreide det seg ikke om meg lenger, men min familie, som jeg visste ikke var klare til å reise innen så kort frist. Det hadde gått hvis jeg hadde fått 1,5 år på meg, for da hadde det passet med barnas skolebytte, sier hun - som mener både Brekke og styreleder Gunn Wærstad kunne strukket seg lenger.

- Spennende

Svendsen som nå er sjef i Vipps, sier hun tiet om dette for ikke å helle mer bensin på bålet.

Vipps har gått fra å være en DNB-satsing til å ha hele den norske bankbransjen, pluss BankID og BankAxept, som felles eiere.

- Vipps er absolutt et av de meste spennende selskapene i Norge akkurat nå. Jeg ville begynne i et selskap med teknologisk innovasjonskultur og internasjonale ambisjoner, og måten Vipps har vokst på og bygd merkevaren viser en stor gjennomføringskraft. Det passer meg som leder veldig godt. Jeg er svært fornøyd med å kunne lede enheten som skal ta Vipps ut i verden og konkurrere internasjonalt, sa Svendsen da nyheten ble kjent.