*Nettavisen* Nyheter.

Derfor ser du reality-TV

Foto: (TV3)

Det er en grunn til at du blir hekta på virkelighetssåpe.

(SIDE2): Ikke alle vil innrømme at mange kvelder går med til å følge fulle, kranglende, flørtende og konspirerende nordmenn på TV enten det er i Charterfeber eller Ungkaren. Likevel er det med stor iver og innlevelse at vi «bare må» følge med og se hva som skjer i neste episode.

LES MER OM TV HER

Eventyrlig og fengende
Nå hevder danske forskere at de har funnet en av årsakene bak denne fascinasjonen for virkelighetsprogrammer så mange deler, det skriver Forskning.no. Cand.mag. Michaela Krigsager sett nærmere på den danske versjonen av «Paradise Hotel» og funnet at programmet er bygget opp av fortellinger som er lett gjenkjennelige fra eventyrene vi har vokst opp med. En typisk episode inneholder 14 av 31 klassiske elementer fra eventyrene.

- Og fordi Paradise Hotel minner så mye om eventyr, kan folk nærmest ikke noe for at de ser på. Det er naturlig for oss å bli fascinert fordi programmet treffer noe som er plantet svært dypt i oss, mener hun ifølge nettstedet.

Inspirert av myter og tradisjon
Programdirektør i TV3, som sender den norske utgaven av programmet, bekrefter at det ikke er tilfeldig at man finner slike likhetspunkter mellom serien og eventyrene. Teamet bak «Paradise Hotel ser gjerne til myter og eventyr for inspirasjon.

Krigsager mener selv analysen hun har utviklet også kan overføres til andre reality-programmer som eksempelvis Ungkaren.

Mandag kveld har to nye reality-programmer premiere på norske skjermer - Paradise Hotel og Tangerudbakken.
Les Side2s forventniger til programmene her.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.