NEW YORK (Nettavisen): Tidligere president Donald Trump skulle etter planen holde en pressekonferanse torsdag 6. januar, i forbindelse med stormingen av Kongressen som fant sted i Washington for nøyaktig ett år siden.

Les også: Kontroversiell og forhatt Trump-tilhenger utestengt fra Twitter etter sjokkerende vaksinemelding

Trump: - Det kommer et stort publikum

Tirsdag kom derimot nyheten om at Trump avlyste arrangementet. Trump sier han i stedet vil diskutere flere av de tingene han planla å ta opp, på et kommende folkemøte i Arizona på lørdag 15. januar.

- Det kommer til å bli et stort publikum, skryter Trump i en uttalelse.

Les også: Hillary Clinton kommer med ny Trump-spådom

I den samme uttalelsen angriper han 6. januar-komiteen, som gransker stormingen av Kongressen og omtaler dem som den «fullstendig forutinntatte og uærlige» kongresskomiteen.

Trump: - Fantastiske amerikanske patrioter

Trump går også til kraftig angrep på Lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi og andre demokrater, samt media.

Les også: Trump med svært oppsiktsvekkende og bitter uttalelse om tidligere statsminister: - Han kan dra til helvete

- Nå ser jeg frem til å treffe våre fantastiske amerikanske patrioter neste helg i et folkemøte for å redde Amerika, skriver Trump i uttalelsen.

Les også: Slik ble Trump-damene ansatt: Sammenlignes med Stasi og Gestapo

Les hele uttalelsen fra Trump under:

- Helt forferdelig

I en artikkel som ble publisert av Washington Post blir det derimot hevdet at Trump ble overtalt til å droppe den planlagte pressekonferansen 6. januar fordi Trump ikke helt visste hva han skulle si, annet enn å klage på media.

Trump skal således har blitt overtalt av medhjelpere til å avlyse pressekonferansen fordi de fryktet han ville komme svært dårlig ut av det og få masse negative presseoppslag, skriver Washington Post.

Les også: Donald Trump: - Dette går til helvete

- Det hadde blitt helt forferdelig, helt forferdelig pressedekning, sier en anonym Trump-rådgiver til avisen.

Planen var at Trump skulle holde pressekonferansen på hans egen resort Mar-a-Lago i Florida. Den var ment å skulle være en motvekt til arrangementene som skulle holdes i Washington for å markere stormingen, som endte opp med at til sammen fem mennesker døde.

Kildene avisen har pratet med hevder at Trump derimot ikke hadde noen større plan da han først offentliggjorde at han ville holde en pressekonferanse den 6. januar.

- Trump ville fremme konspirasjonsteorier

Ifølge Insider hevder Maggie Haberman i New York Times at Trump også ble fortalt av sine rådgivere at en slik pressekonferansen ikke ville få den mediedekningen Trump hadde håpt på.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

I tillegg melder Axios at Trump hadde til hensikt å forsvare de som stormet Kongressen, og samtidig fremme konspirasjonsteorier om at antifascistiske grupperinger og FBI var skyld i volden som fant sted den dagen, skriver Insider.

Les også: Ferske sjokktall om konspirasjonsteorier

Insider har også snakket med flere juridiske eksperter som hevder at Trump kunne ha fått flere juridiske problemer om han hadde gjennomført den planlagte pressekonferansen.

Har innkalt TV-stjerne

Denne uken ble det også kjent at Fox News-programleder Sean Hannity er innkalt til møte i 6. januar-komiteen.

Komiteen ønsker å spørre ham om hvilken kommunikasjon han har hatt med tidligere president Donald Trump, Det hvite hus' tidligere stabssjef Mark Meadows, og andre i Trump-kretsen i dagene rundt kongresstormingen.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

– Hvis dette stemmer, kan enhver anmodning av denne typen føre til alvorlige konstitusjonelle saker som omfatter grunnlovens første tillegg om pressefrihet, sier Hannitys advokat Jay Sekulow til nyhetsnettstedet Axios, skriver NTB.

Biden vil gi Trump skylden

President Joe Biden kommer til å anklage Donald Trump for å være ansvarlig for kaoset som oppsto under kongresstormingen 6. januar i fjor, melder Det hvite hus.

President Joe Biden kommer til å peke ut tidligere president Donald Trump som den eneste ansvarlige for å ha fremprovosert «kaos» under stormingen av den amerikanske kongressen 6. januar i fjor, melder pressesekretær Jen Psaki ved Det hvite hus onsdag.

– Han ser hendelsen 6. januar som et tragisk utfall av det fire år med Trump som president har gjort med landet vårt, sier Psaki, ifølge NTB.

I en tale på årsdagen for hendelsen torsdag kommer Biden til å «kraftig tilbakevise løgnen spredd av den tidligere presidenten og forsøket på å villede det amerikanske folket».

720 er tiltalt etter stormingen

Anslagsvis 2.000 demonstranter tok seg inn i bygningene i Washington 6. januar i fjor, der de folkevalgte gjemte og barrikaderte seg før de ble evakuert.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

En av demonstrantene ble skutt og drept av vakter da hun forsøkte å trenge seg inn en barrikadert dør, og en politimann døde senere av skader han ble påført. Tre andre døde i det politiet betegner som medisinske nødhendelser.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

Over 50 politifolk ble skadd i sammenstøtene.

Flere enn 720 personer er hittil tiltalt etter stormingen. Over 100 av dem er pågrepet, og minst 25 er terrorsiktet. Ifølge NTB er nærmere 70 personer dømt.

Les mer: Les flere saker om Donald Trump her