RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor stanser vekttapet

(Foto: Thinkstock)
Sist oppdatert:
Og det hjelper ikke hvilken diett du går på.

(SIDE2:) Amerikanske forskere slår nå hull i en rekke tidligere godtatte teorier rundt slanking, skriver den britiske avisen The Independent.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Tidligere er det for eksempel antatt at du vil gå ned en halv kilo i uken om du kutter ut 500 kalorier per dag.

- Feil beregningsmåte
- Dette er rett og slett feil, sier Kevin Hill fra National Institutes of Health i USA. Årsaken er at teorien ikke tar hensyn til at kroppen din faktisk justerer forbrenningen etter hva du inntar. Kroppen tilpasser seg et lavere kaloriinntak ved å brenne kalorier saktere enn den har pleid.

Det betyr at om du dropper din daglige sjokoladeplate i tre år, taper du 11 kilo. Ikke 35 som man tidligere hadde trodd (tatt i betraktning da at du spiser akkurat det samme ellers som du pleier).

National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases i USA har utviklet en ny slanketeori som tar forbrenningen med.

Den uberegnelige kroppen
Den sier at tykke mennesker går fortere ned i vekt enn tynnere mennesker som går på samme dietten. Etter seks til åtte måneder har du nådd maks nedgang av det du antakelig klarer. Årsaken er i stor grad at det er så lenge et menneske klarer å holde ut på en slankekur.

Ifølge forskerne hjelper det ikke hva slags diett du faktisk går på, enten det er GI, lavkarbo eller ren telling av kalorier. Kroppen din tilpasser seg alle diettene på en slik måte at om du følger dem slavisk, vil du antakelig miste omtrent like mye kroppsfett med hver enkelt av dem over samme lengde tid.

Hvorvidt noen av diettene har en bedre langtidseffekt når personen som har gått på dem, går av dietten, er ikke forsket på, skriver The Independent.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere