Den tidligere visepresidentkandidaten og Alaska-guvernøren Sarah Palin kunngjorde onsdag kveld at hun ikke vil stille som kandidat under Republikanernes nominasjonsprosess.

Palin selv sier dette skyldes at hun velger å ta hensyn til familien.

Skylder på familien
I en uttalelse til sine støttespillere skriver hun følgende: «Etter mange bønner og nøye overveielse, har jeg besluttet ikke å stille som kandidat i Republikanernes nominasjonsprosess i 2012.»

«Min familie kommer først, og Todd og jeg har selvsagt tenkt mye på familien før denne beslutningen ble tatt.»

USA-ekspert Svein Melby hadde i forrige måned ingen tror på at den kontroversielle politikeren ville stille som kandidat.

- Hva hun kommer til å gjøre, er et åpent spørsmål. Men jeg tviler på at hun vil stille opp. Man skal ikke utelukke det, men det begynner å haste, uttalte Melby til Nettavisen.

Eksplosiv bok
Amerikanske medier har tidligere spekulert på at innholdet i en ny skandalebok ville spolere Palins politiske karriere, og at hun var nødt til å gi opp drømmen om å stille som presidentkandidat.

I boken «The Rogue: Searching for the Real Sarah Palin» skriver forfatter Joe McGinniss at Palin er langt fra en familiekvinne.

Han skriver at Palin blant annet har hatt en one-night stand med en profesjonell basketballspiller like før hun giftet seg med nåværende ektemann Todd Palin. I tillegg hevdes det at hun hadde et seks måneder langt utenomekteskapelig forhold til en kollega av ektemannen.

Hun skal også ha prøvd kokain sammen med ektemannen på en snøskutertur, samt røykt marihuana sammen med sin universitetsprofessor, ifølge boken.

- Fetisj for svarte menn
Forfatteren har gjort research til boken i tre år og snakket med om lag 200 kilder. Kilder i bokenerindrer hvordan Palin bevisst spilte på sin seksualitet.

- Jeg har på meg min største pushup-bh. Jeg kommer til å få det jeg vil ha, skal Palin ha sagt i forkant av et møte, ifølge en kilde i boken.

Palins tidligere stabssjef, Mike Tibbles, sier at hun beordret 20 av sine undersåtter med minoritetsbakgrunn oppsagt fordi: «Sarah er ikke komfortabel rundt mørkhudede folk».

Dette strider imidlertid mot en annen påstand i boken om at Palin har en fetisj for svarte menn.

Dette underbygges av påstanden om at Palin hadde en one-night stand med den svarte basketballspilleren Glen Rice.

- Strider mot kjerneverdier
Den tidligere visepresidentkandidaten blir skildret på en lite flatterende måte i boken. Skal en tro forfatteren, fører Palin et liv som strider mot kjerneverdiene til en rekke av hennes tilhengere i den omstridte Tea Party-bevegelsen.

Men overraskende nok begynte Palin å hale inn på president Barack Obama på én meningsmåling. Hun har ligget hele 20 prosentpoeng bak Obama på målinger i hele år.

Men en måling fra september, som er utført av McClatchy-Marist, viser imidlertid at hun lå kun noen få prosentpoeng bak den sittende presidenten. 49 prosent ønsket at Obama skulle bli gjenvalgt, mens 44 prosent foretrakk Palin fremfor Obama.

Mister popularitet
Kanskje enda mer overraskende, så viser en annen meningsmåling at Palin begynte å miste støtten hos sine tilhengere i Tea Party-bevegelsen.

Ifølge en måling utført av FOX News, ville 66 prosent av Tea Party-tilhengerne og 71 prosent av republikanerne ha foretrukket om hun ikke stilte som presidentkandidat.

Kilder: BBC, CNN, Daily Mail, The Times.