*Nettavisen* Nyheter.

Derfor stinker det i tunnelen

Kjører du gjennom denne tunnelen i Tromsø har du tidsvis måttet holde deg for nesen. Her er forklaringen.

Ingen grevling og heller ikke et stinkdyr. Lukten som har forpestet tunnelen nord i Tromsø sentrum, kommer fra din og min kloakk.

Flere teorier har vært lansert om hvorfor det stinker kloakk like innenfor tunnelkjøringa i Vestregata.

Containere med kloakk

– Det skyldes containere med slam som vi har mellomlagret i tunnelen på grunn av frosten, forteller driftsleder vei, Øystein Antonsen, til Nordlys .

Bydrift har ansvaret for å tømme slam fra de seks renseanleggene i Tromsø. Normalt kjøres dette direkte til komposteringsanlegget på Stormoen i Balsfjord. Men den seneste uka har Bydrift hatt problemer med bilen som normalt kjører containerne, og rundt en ukes produksjon har hopet seg opp inne i tunnelen.

– Men nå ser det ut til at jeg må leie inn en ekstra bil allerede i dag, sier Antonsen.

Ikke uvanlig

I går luktet det lite eller ingenting, men før helga lurte mange på om det var kloakk som var sprunget lekk, så sterk var odøren fra våre etterlatenskaper. Antonsen sier at det ikke er uvanlig at de mellomlagrer slamcontainere over natta både sommer og vinter, men da skjer det utendørs.

– Da skjer det fordi vi ikke rekker å kjøre inn på dagtid. Stormoen er ikke bemannet på kveldene. Ettersom vår sjåfør er alene med lasten, føler vi at det er mer betryggende at det er folk der inne som bistå om det skulle være behov for det.

Les flere saker i Nordlys her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.