RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor stjeler du stjernenes stil

Vi stjeler stjernenes stil som aldri før. Ekspertene forteller deg hvorfor og hvem som er hetest.

(SIDE2): - Mischa Barton er idealet. Hun er motebevisst, ung og vakker, ikke skandaløs, men uskikkelig nok til å være i folks interesse. Hun er en riktig moteløve... Og Kate Moss har det fortsatt, til tross for hennes skitne privatliv, sier Kerrie McCallum, redaktør av «Shop Til You Drop» til stuff.co.

Side2 følger moteuken i New York:
LES OGSÅ: Ai Ai Captain
LES OGSÅ:Stefanis sønn rocket catwalken
LES OGSÅ: Æsj - dette er pinlig

Spotter inn kjendisene som hauker
Stjernenes favorittbutikker og toppdesignerne opplever enorm pågang så snart Mischa Barton, Paris Hilton eller Kate Moss bruker klærne deres.

Catwalkene i Paris og Milano har tidligere satt standarden for moten neste sesong, men nå henter moteindustrien sin inspirasjon i kjendisbyene London og Los Angeles.

- Varehusene spotter inn kjendisene som hauker, sier McCallum.

Hun forteller at ansatte i varehusene hele tiden ser på hva stjernene går i, og at de i løpet av bare noen uker sørger for å finne klær inspirert av stjernene.

- Det er det kundene vil ha, legger hun til.

- Catwalken er fortsatt relevant for moteindustrien, men stjernene viser deg hvordan du tar stilen til gata. De slipper trendene ut før vi vet om dem, forklarer hun.

London, LA og Tokyo hetest
Sarah Rovis, direktør i Dotti er helt enig.

- Vi ser på stjernene, også mikser vi det med det vi ser på gata. Vi reiser mye, og ser på stilene i London, LA, New York og Tokyo - for å se hvordan jentene kler seg og hvordan de putter klærne sammen, forteller hun.

Rovins forklarer at Dottis hovedfokus ligger på stjerner som Kate Moss, Rachel Bilson, Olsen-tvillingene, Lily Allen og Peaches Geldof, som nettopp er blitt utnevnt som ansiktet utad i selskapets vår- og sommerkolleksjon neste år. Hun nevner også Michelle Williams, Camille Belle og Kate Bosworth som noen av stilikonene vi definitivt vil se mer til i fremtiden.

- Kundene elsker at stjernene tar en risk og mikser antrekkene sine, sier hun.

Victoria Beckham har direktøren derimot ikke så mye til overs for.

- Problemet er at hun er så konstruert og tydelig overstylet, så det ser ut som hun prøver for hardt, sier hun.

STILIKONENES EGET DESIGN:
Suksessen med stjernenes egne kleskolleksjonen er enda et bevis på at vi mer enn gjerne kler oss som stjernene. Tenk bare på Moss for Topshop, Madonna for Hennes&Mauritz og Lily Allen for New Look.

Noen har også sitt eget merke, som «J Lo» av Jennifer Lopez, Beyonces «House of Dereon», Gwen Stefanis «LAMB», Jessica Simpsons «Princy and JS by Jessica Simpson lines», Justin Timberlakes «William Rast collection» og «Twenty8Twelve» av Sienna og Savannah Miller.

Les mer om mote her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere