Derfor stønner du

Foto: (Thinkstock)

Kvinner manipulerer mannen i senga.

(SIDE2): Damer lager lyd i senga - oftere og mer høylytt enn det mannfolka gjør. (Stort sett i hvert fall.)

Men dersom du trodde årsaken til at jenter stønner når de er kommet litt ut i samleie er grunnet egen nytelse, så tar du feil. Årsaken er nemlig gjerne en helt annen og kanskje en menn ikke vil like å høre.

For selv om det ikke er slik at hun feiker lydene, stønner og peser ikke jenter fordi partneren har funnet klitoris eller G-punktet, eller fordi forspillet har gjort sitt til at det er like før det smeller.

Hans orgasme
En undersøkelse fra Central Lancashire Universitet i England, viser nemlig at lydene kvinner lager under samleie ikke har direkte sammenheng med hennes egen nytelse eller orgasme. Helt motsatt faktisk - det er langt større sjanse for at hun setter i gang med lydene sine dersom han holder på å få orgasme.

Forskerne oppdaget at kvinner lager lydene når manne nærmer seg utløsning, enten fordi hun bevisst ønsker å manipulere partneren til å komme i mål, fordi hun ønsker at partneren skal klare å komme i mål i det hele tatt eller fordi hun tror det er det som er ønsket at hun skal gjøre og oppføre seg.

- Funnene viser tydelig at det er et skille mellom når kvinner får orgasme og når hun lager lyder. Funnene indikerer i det minste at det er et element av overlegg, at kvinner kan manipulere mannens oppførsel for egen fordel, står det i studierapporten.

Lignende undersøkelser er forsøkt gjort for å kartlegge mannens oppførsel under orgasme, men hans utløsninger er såpass kortvarige i forhold til kvinnens, at det ikke har vært mulig å stort om den.

Håndarbeid best
Tidligere rapporter har konkludert med at kvinner lettest får orgasme dersom hun tar saken i egne hender, deretter hvis han bruker hendene på henne og deretter dersom han utfører oralsex på damen. Minst sjanse for at hun skal få orgasme, skjer under penetrering.

De fleste kvinner får da heller ikke orgasme kun ved sistnevnte.

Les mer om kvinner, orgasme og sex under:

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag