RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor suger fotball

Sist oppdatert:
Menn er fra Mars og kvinner er fra Venus er en påstand av restriksjoner, men også av sannhet. Fotball må være fra Pluto.

Fotball: Langtekkelig sport der det skjer svært lite; en og en halv time med en ball som sparkes rundt på en gressplen. Er man er heldig kanskje også et ”mål” eller to, da løper mannfolkene der ute mot hverandre for å kysse og klemme litt (noen ganger faktisk også kvinner med andre kvinner) .

Ellers: Stor grønn flate med små menn og en ball det er umulig å se.

Offside er en farge. Men for all del; muskuløse menn i shorts er ikke å forakte, så noen minutters titting er overkommelig.

Tilskuerne er det derimot ikke like attraktivt å beskue. Ølmage , litt for liten supporterdrakt og grandiosa alle andre steder enn i munnen er ikke det beste sjekketriks. Og ja, vi vet at kvinner nektes adgang og at dette er noe vi ”ikke forstår oss på”, men er det så vanskelig å bruke tallerken fremfor sofatrekket? Og bare for å ha det på det rene; supporterskjerfet er ikke synonymt med en serviett.

Når det gjelder reglene så kan man undre seg hvor mye menn egentlig selv forstår seg på spillet. Jeg mener, hvis man trenger en manual for å forstå når et mål er scoret, så er det absolutt overkommelig at fotball kalles en mannssport. Kvinner flest vil nok holde seg for intelligent for slikt. Ta bare denne:

”Et mål er scoret når hele ballen har passert mållinjen, mellom målstengene og under tverrstang, forutsatt at det ikke har forekommet noen overtredelse av spillereglene fra laget som scorer målet”.

Og det er forresten ikke verdens undergang om Mikkel Owen eller noen av de andre guttevennene dine ikke klarer å få ballen i mål. Jo, det er bare et spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere