RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor tok de forskjellige fly

(Montasjef: Privat/Scanpix)
Sist oppdatert:
Det var ikke flyskrekk som gjorde at Christine Badre Schnabl og ektemannen tok hvert sitt fly.

Mens brasilianske og franske letemannskaper gjør alt de kan for å finne ut hva som skjedde med Air France 447 som forsvant over Atlanterhavet mandag, snakker svenske Christine Badre Schnabls mor Annika Badre ut om ulykken.

Svenske Christine Badre Schnabl (34) jobbet for «Innovasjon Norge» i Rio de Janeiro. Hun og sønnen Philippe (5) var om bord i Air France-flyet på vei til Paris, mens ektemannen og datteren reiste med et annet fly.

Tidligere har Expressen, skrevet at den svenske familien på fire splittet lag av frykt for å rammes av ulykker.

Les også: Mor og sønn kom aldri hjem

- Ikke på grunn av frykt
Men ifølge Christines mor Annika Badre var ikke det den egentlige grunnen til at Christine og Philippe (5) reiste med ulykkesflyet, mens resten av familien reiste med et annet fly.

- De tok ikke forskjellige fly fordi de var redde for å fly. Vi er en internasjonal slekt med familie i både Paris og USA og må fly for å kunne treffes. Christine fløy sikkert fem ganger i året bare til Skandinavia, forklarer Annika Badre overfor Expressen.

- De valgte ulike ruter fordi de hadde bonuspoengbilletter for barna, en med det brasilianske flyselskapet TAM og en med Air France, sier hun.

Dermed delte familien seg i to, slik at Christines mann og datter reiste med TAM, mens Christine og sønnen reiste med Air France.

Lengtet til Sverige
Barnebarnet Philippe gledet seg masse til å besøke slektningene i Sverige.

- Han elsket Sverige og ville bli med meg da jeg reiste fra Brasil i mai. Han spurte mammaen sin hver dag «er det i dag vi drar til Sverige» og hadde pakket klar kofferten sin, sier Annika.

Hun husker barnebarnet som en god, elskverdig liten solstråle.

- Han var alltid så glad og full av liv, sier hun til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere