*Nettavisen* Nyheter.

Derfor tvitrer kjendisene intime bilder av seg selv

Naomi Campbells #wakeupcall Foto: Naomi Campbell (Instagram)

Britiske kjendiser kaster seg på Syria-kampanje.

12.10.14 16:18

Syria-krigen har så langt krevd opp mot 200.000 menneskeliv. Nå har en britisk UNICEF-ambassadør oppfordret britiske kjendiser til å ta intime bilder av seg selv om morgenen og legge dem ut på sosiale medier.

Kampanjen #WakeUpCall (på tide å våkne) har til hensikt å samle inn penger til organisasjonens arbeid for barn i Syria.

«Bare ta et raskt bilde eller video av deg selv med en gang du våkner – ikke noe juksing – og post det på Twitter eller Facebook med hashtaggen #WakeUpCall,» oppfordrer UNICEF.

Intime bilder
Så langt har kjendiser som skuespiller Liam Neeson, supermodell Naomi Campbell, TV-kokk Nigella Lawson og Top Gear-sjefen Jeremy Clarkson lagt ut intime bilder av seg selv på sosiale medier.

Kjendisene oppfordrer sine følgere til å gjøre det samme og donere penger til UNICEFs arbeid i Syria.

Dert var UNICEF-ambassadør og New Statesman -redaktør Jemima Khan som begynte å utfordre kjendiser til å poste intime morgenbilder av seg selv.

- Jeg vurderte å be venner om å donere penger for å slippe å delta på nok en sørgelig veldedighetsmiddag, men besluttet at den raskeste måten å samle inn penger på, var gjennom en kampanje på sosiale medier, i et forsøk på å gjenskape den forbausende suksessen til Ice Bucket Challenge, skriver hun på New Statesman.

Dermed utfordret hun Top Gear-sjefen Jeremy Clarkson, artisten Lily Allen og skuespiller Hugh Grant.

- Helt tragisk
UNICEF anslår at 6,5 millioner barn er berørt av den pågående konflikten i Syria. Ifølge FN er ti millioner mennesker drevet vekk fra sine hjem.

Flyktninghjelpen er blant organisasjonene som hjelper syrere på flukt.

- Det er helt tragisk at Syria blekner (i media red.anm.) sammenlignet med små og store ting i andre deler i verden, fordi det fortsatt er klart det største tapet av menneskeliv hver eneste måned og den største fordrivelsen av mennesker i etterkrigstiden, uttalte generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, til Nettavisen nylig.

- Nå er det ti millioner mennesker som er fordrevet fra sine hjem. Det er halve befolkningen i Syria, sa Egeland.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.