Derfor vant Norge MGP

REKORD: Aleksander knuste konkurrentene i MGP.

REKORD: Aleksander knuste konkurrentene i MGP. Foto: Sara Johannessen (SCANPIX)

Les hvorfor Alexander Rybak har blitt hele Europas nye stjerne!

20.05.09 15:23

(BIIPMAG): Danskene har funnet vår oppskrift på Grand Prix-suksessen.

Vant overlegent
Alexander Rybak tok hele Europa med storm og vant tidenes seier i Melodi Grand Prix lørdag kveld..

Hvordan klarte han det egentlig? Danske Berlingske Tidene, BT.dk, har funnet suksessoppskriften på hvorfor Norge vant MGP.

Hele saken til BT kan du lese her.

Sjarmerende utseende
Det er ingen tvil om at Alexander er en ung og kjekk mann, noe som faller jentene godt i smak. Hans runde, brune øyne og de bustete øyenbrynene gir Alexander et spesielt utseende. Men viktigst av alt er det flotte og ekte smilet. 23-åringen har et bredt smil og knallhvite tenner, og dette sjarmerer han damene i senk med.

Flinke dansere
Alexander brukte tre flinke dansere for å omdanne sangen til et virkelig spektakulært sceneshow. Danserne utgjorde noe helt spesielt på scenen og takket være de folkelige danserytmene, fikk «Fairytale» en særpreget norsk utstråling.

Lett sang
«Fairytale» inneholder ingen kompliserte tekster og refrenget er både fengende og lett å synge med på. I tillegg så handler Grand Prix om å vinne med en låt som går rett inn i hjertet til folket. Norges bidrag oser av festligheter og utstråling.

Tragedier i livet
Opprinnelig så stammer Alexander fra Hviterussland. Først som femåring kom han til Norge og forteller selv at han har opplevd mye mobbing som barn. I tillegg var han for fire år siden med i Idol, noe som ikke ble den store suksessen. Han har gjennomgått harde tider og dette har gitt ham en ekstrem styrke som artist.

Et frisk pust
En ting skal være sikkert og visst, sangen er både modig og frisk. I stedet for å stille opp med en kjedelig popballade, har Norge gitt en sang som er inspirert av folkemusikk og gir publikumet noe helt utenom det vanlige.

Klassisk instrument
Man trenger ikke og sitte bak et sett med trommer for å imponere på scenen. Med bare en fele klarte Alexander å imponere hele Europa. Sammen med fiolinen ga Alexander alt han hadde opp på scenen under finalen. Dette beviser at klassiske instrumenter fungerer minst like bra som rockegitaren.

Forføreriske damer
Vakre blondiner kan man aldri få nok av, og under sangen dukket det opp to vakre skjønnheter. I tillegg hadde kordamene på seg flotte kjoler og ble framstilt som vakre sommernetter.

Enkle ofte det beste
Det viktigste under showet er og gi publikumet underholdning. Hvor musikken kommer fra har ikke så mye og si. Rybak brukte kun et par dansere, kordamer og en fele til å bruke scenen som hans vinnerstadium.

Hang sammen
Viktigst av alt er hvordan ting henger sammen. Teksten, melodien og danserne må fungere bra sammen. Dette klarte Rybak til det fulle. Alt hang flott sammen og alle sceneelementene ble støttet av hverandre.

(Kilde: Berlingske Tidene)

Siste fra biipMag. no: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Melodi Grand Prix

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag