– Årsaken til at det er kø på våre nettsider i dag er at vi har nyhetsslipp. Det har vi annenhver måned, sier pressekontakt ved Vinmonopolet Hege-Lill Hagen Asp til Nettavisen.

Ved nyhetsslippet legger vinmonopolet hundrevis av nye viner for salg, og etterspørselen er stor.

Les også: I dag er det super-slipp på polet: Klassiker-varsel, dette er vinen du MÅ kjøpe!

– Før var det nyhetsslipp første fredag annenhver måned, men nå har vi flyttet det til onsdager fordi det alltid er litt mer trøkk inn mot helgen. Det gjør vi for å sikre velfungerende logistikk og godt smittevern i butikkene den påfølgende uken, sier Hagen Asp.

Pressekontakten forklarer at køen vanligvis oppløses rundt klokken 10.00, men at det kan bli litt senere hvis det er mange i kø.

– I dagene det er nyhetslansering er våre nettsider utilgjengelige fra kl. 07:00-10:00. Men det kan bli utvidet til klokken 11 ved svært stor pågang. Oppsøker du oss i dette tidsrommet får du tildelt et kønummer for å slippe inn på nettstedet. Det er svært mange som besøker oss ved nyhetsslipp, og det er bakgrunnen for at vi har opprettet køordningen. Vi har også lagt ut et innlegg på Facebook der vi informerer om dette. Skulle det være noe som haster, er vårt kundesenter åpent via telefon og epost, sier hun.

Les også: Rosévin trekkes fra markedet