Gå til sidens hovedinnhold

- Derfor varslet jeg ikke politiet

Den drapssiktede nordmannen i Thailand forteller hvorfor han valgte å skjule liket.

En nordmann (50) på ferieøya Phuket ble denne uken siktet for forsettlig drap på sin thailandske kjæreste i 2009.

Nordmannen har tilstått at kvinnen døde som følge av en krangel, og at han skjulte liket i en søppeldunk, som ble stående i mannens luksusbolig i tre år.

Tirsdag stormet mellom 20 og 30 politimenn huset til nordmannen, og fant menneskelevninger som trolig stammer fra ekskjæresten. Politiet skal ha aksjonert etter å ha fått et tips fra publikum.

- Redd for ikke å bli trodd
Nordmannen forklarer til lokale medier at han var i sjokktilstand da han besluttet å skjule liket. Mannen sier han var redd for å varsle politiet eller tilkalle ambulanse. Årsaken skal være at han visste at kjæresten hadde et forhold til en lokal politimann.

- Jeg visste at kjæresten hennes var en politimann. Jeg var altfor redd for å tilkalle politiet. Jeg var redd for ikke å bli trodd om jeg fortalte at det var en ulykke, sier nordmannen til en lokalavis.

Politiet opplyste tidligere denne uken at nordmannen hadde forklart at kjæresten hadde falt ned en trapp, og døde som følge av dette.

- Hun falt ikke ned trappen
Til lokale medier sier imidlertid nordmannen at det ikke var noe fall, men at det oppsto en krangel i første etasje.

- Hun begynte å dytte meg i brystet. Jeg dyttet henne vekk for å beskytte meg selv.

Deretter skal kvinne angivelig ha slått hodet i veggen. Da nordmannen innså at kvinnen var død, bestemte han seg altså for å skjule liket i en søppeldunk.

- Gravid med sin politikjæreste
Ifølge lokale medier hadde paret hatt en krangel året før, etter at kvinnen fortalte at hun var gravid med sin politikjæreste. Hun beholdt barnet, men flyttet ut fra nordmannen.

Forholdet til nordmannen skal ha fortsatt, og hun skal ha bodd hos ham i perioder helt fram til dødsfallet.

Nordmannen ble varetektsfengslet torsdag og er siktet for forsettlig drap.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden