RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor vender de ryggen til ordføreren

Flere politibetjenter snudde seg da New Yorks ordfører Bill de Blasio talte via videolink utenfor begravelsesbyrået der politimannen Wenjian Liu ble bisatt i Brooklyn søndag.
Flere politibetjenter snudde seg da New Yorks ordfører Bill de Blasio talte via videolink utenfor begravelsesbyrået der politimannen Wenjian Liu ble bisatt i Brooklyn søndag. Foto: John Minchillo (Ap)
Politifolk vendte igjen ryggen til New Yorks borgermester.

Flere tusen politifolk deltok søndag i sin drepte kollegas bisettelse i New York. Flere av dem vendte igjen ryggen til borgermester Bill de Blasio.

Et hav av blåkledde politifolk samlet seg i gatene utenfor et begravelsesbyrå i Brooklyn til minneseremonien for Wenjian Liu (32), som ble skutt og drept sammen med sin partner Rafael Ramos (40) 20. desember.

De brutale drapene, utført av en svart amerikaner som sier han gjorde det for å hevne drap utført av politi på afroamerikanere, rystet New York.

Da Ramos ble stedt til hvile forrige uke, snudde flere hundre av hans kolleger seg og sto med ryggen til da de Blasio holdt sin minnetale.

I forkant av søndagens bisettelse oppfordret New Yorks politisjef Bill Bratton innstendig politibetjentene om å la være å gjenta protesten. De aller fleste av dem som hadde møtt opp for å minnes Liu, så ut til å respektere bønnen. Men ifølge BBC valgte flere hundre å vende ryggen til videoskjermen som var satt opp, da borgermesteren begynte å tale.

De Blasio har møtt massiv kritikk i kjølvannet av dobbeltdrapet, og lederen for NYPDs politiforening har anklaget borgermesteren for å ha bidratt til å skape et politisk klima som førte til angrepet mot de to politimennene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere